Victoria a Màlaga per a seguir la bona línia en Liga Endesa (85-89)

31/01/2021

Valencia Basket va jugar un partit seriós en una pista tan complicada com el Martín Carpena, aconseguint allargar la seua ratxa de victòries en Liga Endesa fins a les 11 consecutives. 23 punts i 8 rebots per a 34 de valoració Mike Tobey, 25 punts, 5 assistències i 26 de valoració per a Klemen Prepelic.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple de l'eslové va replicar a les cistelles inicials de Jaime Fernández però Thompson, un mat de Nzosa i un triple de Jaime Fernández van allargar la renda local fins al 11-3 després dels primers quatre minuts. Dos tirs lliures de Puerto i un triple de Prepelic van tallar el parcial en contra i malgrat la cistella de Waczysnki, Labeyrie també va anotar des de lluny, per dues vegades, per a donar-li la volta al marcador posant el 13-14. Brizuela va ficar el triple però Van Rossom va trobar a Tobey per a l’alley-oop per a empatar-ho abans que el propi Brizuela i Abromaitis tornaren a estirar la renda local abans d'un 2+0 de Tobey que ho deixava en 21-18 al final del primer quart.

Un 2+0 de Kalinic va retornar el mat de Guerrero i Abromaitis va posar el 26-20 abans d'un triple i un mat de Tobey per a no deixar créixer la renda local. L'equip malagueny no va aprofitar els tirs lliures de les tècniques xiulades a l'equip taronja però sí que va ficar el triple de Carlos Suárez per al 31-25. Prepelic des del tir lliure i un 2+1 de Tobey acostaven de nou a l'equip taronja i el propi pivot taronja li donava la volta al marcador anotant en la pintura. Un palmeig de Guerrero va ser respost per una safata de Prepelic, que va rebre la tercera tècnica de la primera meitat per a un tir lliure verd que manava el partit al descans amb empat a 34.

Waczysnki i un 2+1 de Jaime Fernández van obrir la segona meitat però Prepelic va contestar amb una altra cistella amb falta posterior i després anotant en la pintura per a mantindre a prop a l'equip taronja (39-38 min.22). Dos tirs lliures de Dubljevic van replicar als de Nzosa i un triple de Prepelic li va donar de nou la volta al marcador abans d'un altre triple d'Alonso. Un mat de Labeyrie després de recuperació i una safata pese al contacte de Klemen mantenien per davant a l'equip taronja i malgrat la safata de Fernández, un ganxo de Dubljevic defensava la curta renda taronja (46-49 min.26). Malgrat els tirs lliures de Prepelic, Brizuela i Bouteille amb un triple van tornar a canviar el sentit del partit per al 52-51. Després del temps mort, Van Rossom es va anar fins al cércol per a la safata i després de la recuperació, Tobey va ficar el triple. Després d'una bona defensa, Prepelic va trobar el corredor a l’anella per a la safata per a posar sis a dalt a l'equip taronja abans de la cistella de Guerrero. Marinkovic va clavar el triple en la següent acció però Brizuela i Guerrero ho deixaven en 58-61 amb deu minuts per jugar.

Brizuela i Fernández van canviar de nou el sentit del marcador però Marinkovic des del tir lliure i Hermannsson en la pintura mantenien el partit igualat. L'aparició ofensiva de Guerrero va posar el 67-64 però Tobey li va contestar amb un triple i Hermannsson des del tir lliure ho deixava de nou empatat abans d'un triple de Waczysnki. Cinc punts seguits de Vanja empataven de nou el partit a cinc minuts del final i Hermannsson des de la línia de personal tornava a posar per damunt a l'equip taronja abans d'un triple de Waczynski per al 77-76. Kalinic va anotar primer trepitjant la línia de tres i després no va perdonar des del tir lliure. Després d'una bona defensa, Prepelic va trobar obert a Tobey per al triple i després d'un rebot poderós de Tobey, el propi Prepelic va traure la personal per a convertir des de la línia de personal. Un triple de Díaz tallava el parcial en 0-9 però Marinkovic ho va retornar des de la cantonada per a entrar huit a dalt en l'últim minut. Després del temps mort, Unicaja no va anotar però tampoc ho va fer Prepelic i Jaime Fernández va ficar el triple. Van córrer alguns segons abans de la falta tàctica que de la qual Van Rossom va aprofitar només un llançament i Díaz va anotar la safata. L'equip taronja va demanar temps mort per a intentar recuperar el basket-average particular, però el tir de Prepelic no va entrar i el resultat es va quedar en 85-89 per a encadenar l'onzena victòria consecutiva en Liga Endesa.