Èpica i dues pròrrogues per a guanyar al campió a la Fonteta (105-103)

04/02/2021

València Basket sap patir i sobreviure a l'actual campió de la Turkish Airlines EuroLeague i s'emporta un partit que va necessitar de dues pròrrogues per a dilucidar-se. Nikola Kalinic i Klemen Prepelic sumen cadascun 22 punts per a segellar un triomf que permet continuar somiant a Europa.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Vanja Marinkovic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un tir lliure de Kalinic i un triple de Marinkovic van equilibrar l'encert inicial dels russos i un 2+1 de Dubljevic va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja (7-6 min.4). L'intercanvi de tirs lliures i un encert des de la mitjana distància de Hermannsson defensaven la renda taronja fins a un triple de Hackett que ho empatava a 11. Un ganxo de Dubljevic i un tir per elevació de Hermannsson van estirar un poc la renda local i encara que l'equip rus va trobar el cércol amb Voitgmann i James, Marinkovic i el propi Hermannsson responien als colps. Un triple de Kalinic i un altre de Prepelic sobre la botzina de final de quart deixava el marcador en 25-17 després dels primers deu minuts.

Un triple de Hermannsson i un mat en transició de Kalinic van portar a Itoudis a parar el partit quan s'havia consumit poc més d'un minut del segon acte amb 30-17. James des del tir lliure va tallar el parcial taronja en 11-0 però l'islandés de Valencia Basket continuava enxufant des de fora, encara que també ho feia James. Dos triples seguits de Prepelic van trobar la resposta d'un Mike James que va assumir el protagonisme ofensiu dels seus i dues cistelles seguides de Bolomboy (39-30 min.14) que van portar a Ponsarnau a parar el partit. Encara que James va furtar per a apretar una mica més, Van Rossom va trobar a Labeyrie en transició però Voigtmann va ficar el triple per al 41-35. Kalinic va anotar primer a anella passada i després del triple de Kurbanov, va traure un 2+1 per a mantindre estable l'avantatge taronja. Kurbanov i Hackett de tres van anotar en la recta final de la primera part però Dubljevic des del tir lliure ho deixava en 47-43 en arribar al descans.

Un triple de Marinkovic va obrir la segona meitat i encara que Voitgmann i James van acostar a dos als russos, Williams va trobar a Tobey per al mat. Hackett va anotar des del tir lliure i un triple de Voigtmann li va donar la volta al marcador amb el 52-53 però Tobey va anotar en la pintura i Van Rossom va atacar l’anella amb decisió per a traure la falta de tirs lliures. James va empatar el partit amb un triple en arribar a la meitat del tercer quart, després va assistir a Antonov i un triple de Strelnieks va obligar a Ponsarnau a parar el partit amb 56-61 al pas pel minut 27. Una cistella trepitjant la línia de tres després de rebot ofensiu de Dubljevic i una acció individual de Prepelic van tallar el ritme ofensiu dels russos, que malgrat castigar l'error defensiu amb una cistella fàcil, van vore com després d'una recuperació de Dubljevic, un triple de Prepelic tornava a canviar el comandament del partit per a deixar-ho en 64-63 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Prepelic va contestar a una cistella de Strelnieks i després Hermannsson primer es va fabricar el corredor a l’anella per a ficar la safata i després va assistir a Dubljevic per al 2+1 que allargava el parcial taronja abans d'un triple de Strelnieks per al 72-68. Voitgmann va posar a dos als visitants abans de dos tirs lliures de Prepelic però l'alemany i James van empatar el partit a 74 abans d'un triple de Labeyrie. Kurbanov va replicar al triple i James en acció individual va posar el 77-79 abans d'un nou triple de Labeyrie. Després d'una bona defensa, Kalinic va convertir en la pintura i Kurbanov va empatar el partit a 82 amb un triple. Es van intercanviar dues pèrdues per a entrar en l'últim minut empatats, es va xiular falta en atac de Prepelic i tècnica per la protesta, encara que el tir lliure de James no va entrar. Es va xiular una altra falta sobre James, que esta vegada no els va desaprofitar per a posar el 82-84 a 33 segons del final. Valencia Basket va atacar ràpid i Tobey es va penjar per a empatar. El tap de Van Rossom sobre el tir de James manava el partit a la pròrroga després de l'empat a 84.

James va ficar un tir lliure per a començar però Tobey primer va anotar en la pintura i després va convertir un tir des de la línia de personal. James va ficar dos tirs lliures i Voitgmann altres dos per al 87-89. Kurbanov sobre el límit de la possessió posava quatre a dalt als visitants i encara que Prepelic va ficar des del tir lliure, Bolomboy es va penjar per al 89-93. Kalinic va traure el 2+1, James va fallar i el propi Kalinic es va escórrer baix l’anella per a anotar a taula i tornar a posar per damunt a l'equip taronja. El CSKA no va anotar en la següent acció però tampoc Valencia Basket i James va posar el 94-95 des del tir lliure. Hermannsson va fallar però va capturar el seu propi rebot i només va anotar el segon llançament per a manar el partit a la segona pròrroga amb empat a 95.

Voigtmann va obrir el segon temps extra amb un 2+1 però Hermannsson va anotar dos tirs lliures i Prepelic un d'ells per a tornar a empatar-ho. James va convertir des de la mitjana distància i Van Rossom va clavar el triple amb suspens. James li ho va retornar per al 101-103 però Dubljevic va ficar dos tirs lliures i Kalinic es va ficar fins a la cuina per a la cistella a taula. Hermannsson va recuperar la pilota i encara que el seu tir posterior no va entrar, tampoc ho va fer el de James i la victòria taronja es va certificar per 105-103.