Dotze seguides en Liga Endesa guanyant al Coosur Real Betis (89-81)

06/02/2021

Valencia Basket ha ampliat a dotze la seua marca de triomfs consecutius en la Lliga Endesa, igualant la seua tercera millor ratxa històrica en la competició nacional, en imposar-se al Coosur Real Betis per 89-81. L'equip taronja va pagar el desgast i la seua mala eixida anant quasi tota la primera meitat per darrere encara que l'encert final en el triple va fer que l'equip taronja s'anara guanyant d'un al descans. El quadre bètic va tornar a posar-se per davant després del descans, però amb un parcial de 21-3 li va donar la volta al marcador i no va permetre la reacció andalusa recuperant diverses pilotes en l'inici de l'últim quart per a aconseguir una renda significativa. L'últim arreó dels bètics, aprofitant-se de l'encert exterior de Feldeine, els va acostar fins als quatre punts però l'equip taronja va saber tancar el triomf per a arribar a la Copa del Rei en plena ratxa de triomfs.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Derrick Williams, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. El quadre bètic va aprofitar els errors en defensa per a ficar els seus dos primers llançaments i tot i el palmeig de Dubljevic, Kay i Ouattara posaven el 2-8. Una cistella baix l’anella de Williams i un 2+0 de Dubljevic van encendre l'ofensiva taronja i Labeyrie es va fabricar la safata per a retallar a dos abans de la cistella de Ndoye per al 8-12 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Randle va tornar a estirar la renda visitant però Marinkovic va penetrar per a la safata a taula i Tobey va palmejar dins un tir de Williams. Kay i Jordan van estirar l'avantatge visitant i un triple llunyà de Campbell ho deixava en 12-22 al final del primer quart.

Prepelic va tornar al partit per a ficar la primera del segon acte i Hermannsson va convertir des de la personal i després de la cistella de Campbell, Klemen va clavar el triple malgrat l'oposició i Dubljevic va ficar un altre per a acostar-se encara més. Un triple de Magassa va tallar el parcial en 10-2 i Feldeine va posar el 22-29 i encara que Dubljevic va traure el 2+1 després de rebot ofensiu, Borg va ficar el triple. Marinkovic ho va retornar i Hermannsson va capturar el seu propi rebot per a traure dos tirs lliures. Dos llançaments lliures de Van Rossom van replicar a la cistella acrobàtica de Ouattara i els mateixos jugadors van repetir el procés intercanviant triples. Després d'una bona defensa, un triple de Marinkovic va manar el partit al descans amb 38-37.

Feldeine va obrir la segona meitat anotant des del tir lliure però Puerto va contestar amb un triple i Jordan ho va empatar baix l’anella. Tobey va baixar un alley-oop manat per Van Rossom, Kay va contestar en la pintura i Feldeine va convertir el tir lliure d'una tècnica a Van Rossom. L'equip andalús va encadenar tres cistelles per a tornar a marxar-se amb el 43-50 però Van Rossom va trobar a Tobey baix l’anella per al mat. Ouattara va ampliar a nou la renda visitant abans d'un triple de Prepelic, dos tirs lliures de Dubljevic i un triple després de recuperació del propi Prepelic per a un parcial de 9-0 que posava a l'equip taronja a un abans d'un tir lliure de Randle per al 53-55. Un triple de Marinkovic li va donar la volta al marcador, Almazán va ficar des de la mitjana distància i Hermannsson mantenia el partit en un dalt i baix des del tir lliure. Un triple de Dubljevic portava a Plaza a parar el partit i després de traure la falta d'atac, el capità taronja ampliava un poc més la renda des del tir lliure. Una recuperació de Hermannsson va acabar amb l'islandés assistint a Marinkovic per al triple. Feldeine va anotar després de rebot ofensiu però la jugada de pissarra va acabar amb Dubljevic anotant sobre la botzina de quart per a deixar-ho en 68-59 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Tobey i un palmeig de Pradilla posaven per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena i una recuperació de Marinkovic va acabar amb la safata de Van Rossom i Plaza parant el partit. Pese al temps mort, l'equip taronja va recuperar també la següent pilota i Prepelic va anotar la safata sense oposició per a posar el 77-61. Kay va trencar la sequera bètica, Feldeine va traure un 2+1 i Randle va atacar el cércol per a acostar-los a nou amb el 77-68 però Prepelic es va fabricar una cistella amb addicional per a tallar el parcial i Hermannsson va retornar els tirs lliures de Randle amb una preciosa cistella després de revers. Feldeine va ficar dos triples per a mantindre les esperances dels visitants d'acostar-se i ho van fer fins a posar-se a quatre amb el 85-81 amb un triple de Almazán amb 1:13 per jugar. Valencia Basket va aconseguir la bola extra en el següent atac però Almazán va fallar la safata que haguera apretat encara més el marcador i Hermannsson no va perdonar des del tir lliure primer i després va anotar la safata per a deixar el resultat final en 89-81.