Valencia Basket ix victoriòs d’una batalla èpica (58-55)

24/02/2021

Valencia Basket va eixir victoriós d'una lluita èpica davant de Spar Girona amb la defensa com a protagonista. Les de Rubén Burgos van collir un valuosíssim triomf davant d'un rival directe en una segona mitat en què van saber treballar arrere i administrar una curta renda en un final no apte per a cardíacs en el que va poder passar qualsevol cosa.

Es va lluir Reisingerová en els primers minuts de la seua volta a la Fonteta anotant els 4 primers punts del partit. Les catalanes van començar dominant el pal i Valencia Basket atacava des de l'exterior. El primer triple d'Allen posava per davant a les taronja coincidint amb la millora en la intensitat defensiva, i els primers errors de Girona en el tir. Però a poc a poc les imprecisions van arribar també a les de casa, i Vasic i Elderbrink li donaven la volta. Les forces s'igualaven després dels primers 10 minuts (17- 17).

Trahan-Davis i Elonu intercanviaven colps en l'inici del segon. Però ací es va entonar Girona i va sucumbir Valencia Basket davant de la defensa catalana. Un parcial de 0-10 provocava el temps mort de Rubén Burgos. El partit es tornava cada vegada més intens, les faltes es multiplicaven i anotar pareixia més complicat. Administrava el seu marge l'equip català, que va aconseguir una màxima de +8 des del tir lliure. Leticia Romero, des del perímetre, retallava abans del descans (30-35).

La connexió Ouviña-Queralt inaugurava el tercer parcial. De la base seria també el següent encert. Valencia Basket havia eixit molt millor, i un 2+1 d'Allen tornava a equilibrar el marcador. La mateixa jugada es repetia amb Laura Gil com a protagonista i era Girona qui demanava temps mort esta vegada. El parcial era de 10-2, i la defensa taronja era un mur. Ho tallava Vasic. Però Valencia Basket era un altre. Les d'Alfred Julbe no podien parar a les locals sense faltes i el bonus va permetre seguir per damunt. El domini del rebot va fer la resta i Romero posava el +7 en un quart en què les visitants només anotaven 4 punts (46-39).

L'acrobàcia de Carrera valia dos punts més en l'inici del definitiu. Responia Girona i un triple de Ferrari les tornava a la lluita. La diferència era mínima i el partit estava molt obert. Les defenses eren protagonistes i cada punt era d'or. Laura Gil i Reisingerová sumaven dos més. Elonu i Queralt li donaven continuïtat. A falta de dos minuts Gülich posava el +6, però Valencia Basket entrava en bonus. Ho aprofitaven les catalanes per a sumar des del tir lliure i posar-se a un a 1:08. Ouviña sumava un altre i Girona tenia possessió per a empatar o guanyar, però Palau no va encertar i el triomf es va quedar a casa.