Festí coral abans d'afrontar la Copa de la Reina (52-78)

28/02/2021

Festí coral de Valencia Basket a Zamora abans d'afrontar la Copa de la Reina. L'equip taronja va dominar un partit enfront del cuer en el qual va arribar a superar una diferència major de 35 punts. Amb Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich com a referents, el conjunt de Rubén Burgos suma 12 victòries seguides, 24 en total en LF Endesa, i ja mira cap a la Copa de la Reina de València de la setmana vinent amb bones sensacions.

Valencia Basket va eixir a la pista amb màxima serietat i concentració. Un parcial de 4-13 començava a marcar les distàncies amb una Marie Gülich superba, anotant 7 punts d'aqueix parcial. El conjunt taronja va saber atacar bé els canvis de defensa de les zamoranes d'individual a zonal mentre que la seua pròpia defensa es feia pràcticament impossible d'atacar per part del rival. Amb agressivitat, tallant línies de passada i corrent, Valencia Basket va acabar el primer quart amb 12 punts d'avantatge.

El segon quart deixava en evidència més encara les baixes del conjunt local amb absències com les de Gidden, Quirante o la extaronja Lizarazu. El parcial taronja d'eixida va ser de 0-9 per a posar +21 al mateix temps que Rubén Burgos ampliava la rotació respecte a anteriors partits. El tècnic local parava el partit fins a dues ocasions per a buscar la reacció del seu equip però Valencia Basket aconseguia continuar augmentant aqueix avantatge amb anotació repartida i una Celeste colossal sota l’anella. Amb un triple sobre la botzina del descans de Lorena Segura, les 12 jugadores taronja ja havien anotat abans de passar per vestuaris (21-49).

Valencia Basket va eixir després del descans amb un 7-0 d'eixida. La renda arribaba als 35 punts d'avantatge. Només Vivians i Policari estaven aconseguint que el conjunt taronja no s'anara d'encara més avantatge. En un quart amb menys anotació taronja però mantenint al seu rival en aqueixos 10-11 punts de mitjana per quart, Valencia Basket només havia relaxat el peu de l'accelerador en atac. Encara que les zamoranes havien pogut retallar alguna cosa, amb un triple a la vora del final de quart, Ouviña col·locava l'avantatge en 34 punts.

L'últim quart va ser propietat de les locals. El conjunt taronja va començar a dosar esforços mirant el matalàs que tenia en el marcador. Diverses pèrdues, errades en cistelles fàcils i menys agressivitat defensiva. Quesos El Pastor va baixar del desavantatge de 30 punts, Wolf es va sumar a Vivians en el seu atac i van aconseguir doblegar la seua anotació de quart. Una reacció que va servir per a maquillar lleument el marcador. Valencia Basket ja tenia la victòria tancada i, a més, amb una bona renda.