Juskaite i Allen, amb “moltes ganes” d'estrenar-se en Copa de la Reina

03/03/2021

Valencia Basket afronta en només dos dies la seua estrena en la Copa de la Reina. Hui, el conjunt dirigit per Rubén Burgos entra en bambolla amb la resta dels equips per a garantir la salut de tots els participants en el torneig de LF Endesa. Laura Juskaite i Bec Allen parlen sobre la seua estrena copera.

 

La lituana assegura tindre “moltes ganes” de disputar la competició: “Sempre és especial jugar per a guanyar alguna cosa, en aquest cas per la Copa. Sé que a Espanya és molt important la Copa de la Reina així que estic emocionada i esperant que arribe ja”. Mateixes ganes que té l'australiana: “Serà molt divertit jugar aquest torneig perquè jugues contra els millors equips de la LF Endesa. Venim de fer bons partits així que tinc bones sensacions”.

 

Allen creu que victòries com les de Spar Girona donen una espenta a l'equip de cara a aquesta cita: “Ens dóna més motivació i sabem que podem continuar creixent a partir d'aqueix partit. Estic convençuda que encara no hem arribat a la nostra millor versió així que per eixa part és bo que tinguem marge de creixement”. Juskaite també creu que l'equip està en un bon moment perquè “després de l'aturada per Covid-19 ja tenim a les 12 jugadores i hem pogut entrenar bé totes juntes. Crec que estem bé i preparades i a més tenim uns pocs dies més per a entrenar”.

 

Sobre el rival de quarts, IDK Euskotren, totes dues jugadores creuen que hauran de mostrar la seua millor versió si volen guanyar. “Pot ser que no estiguen entre els millors de la classificació, però és a només un partit i en un partit pot passar qualsevol cosa. Per això hem de jugar dur”, assegura l'aler lituana. La jugadora australiana explica que “ara mateix estic centrada en nosaltres, crec que és la millor manera d'afrontar-ho. L'entrenador està dissenyant la millor defensa de partit, però igualment nosaltres hem de jugar dur. Si eixim fortes i dures en defensa, llavors l'atac fluirà sol”.

 

Tant Juskaite com Allen insisteixen en la importància del ‘partit a partit’. La primera incideix en què “no estem prenent-nos-ho amb presses. Tenim el primer partit en el qual haurem de jugar bé. Si guanyem, ja podrem parlar dels següents partits. Entrenem, fem el nostre treball i preparem el primer partit. Després ja veurem”. Allen, admet quin és l'objectiu de l'equip sense oblidar-se que tenen dos partits per al mig: “L'objectiu és poder arribar a la final i haurem d'anar donant tots els passos del camí fins a arribar ací. Ara jugarem el primer partit de la Copa de la Reina i ens l'hem de prendre partit a partit”.

 

L'australiana és, a més, una de les jugadores amb més experiència de la plantilla en el que a lluitar per títols es refereix: “Tractaré d'aportar el que solc aportar en cada partit. Bona energia, córrer la pista, tirar bons tirs, al mateix temps que fer una bona defensa i tindre bona comunicació amb les meues companyes. No tractaré de manera diferent aquest partit a qualsevol altre. Simplement aportar bon bàsquet”.

 

El divendres comença el somni pel primer títol de l'equip femení del Valencia Basket. Parlar ara mateix d'això per a Juskaite “són només especulacions, per a això cal guanyar. Simplement estic feliç perquè participem en la Copa. Esperem que juguem bé i puguem aconseguir el títol”. Allen admet que “tenim ganes pel que podríem aconseguir, però ara mateix hem de pensar en el primer partit sinó no podrem arribar a una possible final. És la millor forma i més intel·ligent d'afrontar-ho”.


TAGS: