Segones semis de Copa després d'un dur duel davant IDK Euskotren (74-58)

05/03/2021

Valencia Basket va haver de lluitar molt davant d'un gran IDK Euskotren per a avançar a les segones semis coperes de la seua història en la Fonteta. Les de Rubén Burgos es van sobreposar a un gran inici del seu rival i van tancar en la segona part un partit que havia arribat molt igualat al descans i en el que cap dels dos equips va anotar de tres en els primers 36 minuts. Demà a les 17h, davant de Lointek Gernika, l'oportunitat de continuar fent història.

IDK Euskotren començava a la velocitat que indica el seu nom. Les basques treien dos faltes a Gülich i castigaven amb Coulibaly en el pal. El primer avantatge era seu, però reaccionava ràpid l'equip de Rubén Burgos. Un parcial de 6-0 i la defensa asfixiant de Carrera, que a més anotava amb facilitat, van valdre per a donar-li la volta al marcador. Ací van desaparéixer les defenses i van començar a caure els punts. Erauncetamurgil i Tirera van tornar a llançar a IDK en un ritme de partit en què Valencia Basket estava menys còmode. Queralt va estirar les taronja i després dels primers 10’ el marcador era estret (16-19).

S'estrenyia encara més en els primers minuts, amb la defensa taronja guanyant intensitat. Anna Gómez connectava amb Trahan-Davis i s'obria camí cap a la cistella en la jugada posterior per a posar per damunt a les de casa. Però de nou IDK tornava a colpejar en dos ràpides transicions. Cap equip era capaç de desfer la igualtat i els punts arribaven més des de la línia de personal que amb el baló en joc. Aprofitava Valencia Basket el bonus de les basques, però estes continuaven fent mal en el pal. Enllaçar dos bons encerts seguits pareixia clau, i van ser Laura Gil i Queralt les que ho van fer, traient un +5 que provocava el temps mort de Muguruza. Erauncetamurgil ho deixava en un menys (37-33).

Allen obria el tercer quart. Estirava la diferència Valencia Basket fins al +8, però una vegada més no es deixava portar IDK, que responia amb 5 punts consecutius en el pal. Coulibaly les posava a 2. I reaccionava Raquel Carrera amb quatre punts importantíssims davall la cistella. Leticia Romero posava el +7 de cara a l'últim quart (53-46).

Un parcial de 0-4 obria l'últim i les coses es tornaven a estrényer. Ací entrava en joc el factor Trahan-Davis. 5 punts de l'americana, que a més connectava amb Carrera, donaven un respir a les taronja. Precisament Carrera li donava continuïtat. La més jove de l'equip es vestia de veterana per a donar la màxima diferència a Valencia Basket i el primer triple del partit que va anotar Ouviña va fer la resta per a acabar de trencar un enfrontament que ja no s'escaparia. Va saber patir Valencia Basket i lluitarà per la final.