Valencia Basket torna a fer historia i lluitarà pel seu primer títol (57-46)

06/03/2021

El projecte femení de Valencia Basket continua fent història. Cada any un pas més. En la seua tercera participació en una Copa de la Reina, les de Rubén Burgos han aconseguit la seua primera final, i lluitaran per primera vegada en la curta història del Club, per un títol. Les taronja van completar un gran partit davant d'un Lointek Gernika combatiu que no va posar les coses res fàcils i s'enfrontaran a Spar Girona.

Un robatori d'Ouviña permetia a Queralt obrir el marcador. La base anotava a més la segona cistella taronja. Els primers instants començaven amb igualtat i intensitat defensiva, però a poc a poc Valencia Basket va anar fent mal en el pal, per a provocar el primer temps mort de Mario López. No es va frenar el parcial, que Gülich va ampliar al 10-0 abans de que ho tallara Ginzo. Un triple de Leticia Romero ho deixava en +9 després dels primers deu minuts (19-10).

Gernika obria el segon parcial, però la defensa de Valencia Basket havia aconseguit el seu nivell habitual, i les basques no trobaven com superar-la. No obstant això un triple de Roundtree canviava la dinàmica i un altre de Bjorklund provocava el temps mort de Rubén Burgos. Després de la parada, Gil i Lo intercanviaven colps. Lointek s'acostava, però Allen apareixia per a impedir que el marcador s'igualara del tot. L'australiana, es va desfer de la pressió asfixiant per a posar el +6 en dos bones jugades. A partir d'ací, amb moltes faltes, els tirs lliures van guanyar protagonisme i la diferència no variava en excés (31-24).

Un robatori d'Allen que executava Gil es convertia en la primera cistella del tercer parcial. Però Gernika reaccionava amb 4 punts d'Arrojo. Ho intentaven les basques, però dos triples consecutius d'Ouviña i Allen impedien un acostament, i Trahan- Davis posava per primera vegada el +11 en el marcador, provocant un nou temps mort rival. Valencia Basket s'havia instal·lat en una interessant avantatge per damunt dels 10 punts, i Allen i Gil el referendaven. No trobava resposta Lointek, i les taronja anaven creixent-se, i amb elles la diferència. Dos bones accions d'Ouviña i un triple de Leticia donaven la màxima de +19, que Ivanovic retallava des del perímetre (53-37).

En els primers quatre minuts de l'últim quart només s'anotaven dos punts, els d'Ariztimuño per a Gernika. Milloraven les basques en defensa i tenia dificultats per a anotar Valencia Basket. El primer encert seria de Queralt. No estava en el seu millor moment de joc l'equip de Rubén Burgos, però la defensa va servir per a administrar la diferència. Un triple d'Ariztimuño posava a les visitants per davall dels 10, però amb només 2 minuts per davant, Valencia Basket va saber controlar el seu marge i evitar el patiment final. València tornarà a optar a un títol de bàsquet femení.