Treballada victòria que deixa la Final Four a un pas (80-57)

16/03/2021

Va lluitar d'allò més Valencia Basket per a repetir la ronda que el destí li devia després de detindre's la temporada passada en Eurocup Women. Les de Rubén Burgos van superar a un combatiu Aluinvent DVTK i van disfrutar en l'últim quart assegurant el seu passe i citant-se amb ESBVA el dijous per a lluitar per la primera Final Four europea de la seua història.

 

Valencia Basket va començar amb velocitat i encert ofensiu. Primer en el pal, amb Trahan-Davis i Gülich dominant, i després amb una Allen que castigava de tres, per a un primer parcial de 9-2. Reaccionava Aluinvent amb quatre punts consecutius, però les de casa estaven entonades. Carrera, Gil, i una sempre determinant Queralt Casas feien créixer a poc a poc la diferència mentres creixia també el nivell defensiu. Laura Gil ho deixava en 21-10 després dels primers 10 minuts.

 

Pareixia que el partit se li posava de cara a Valencia Basket, però les hongareses no ho anaven a posar fàcil. Un parcial de 0-7 en l'inici del segon provocava el primer temps mort de Rubén Burgos. Anna Gómez frenava la dinàmica amb un triple, però les visitants havien començat a anotar amb facilitat. Medgessy trobava molts espais per a fer mal i era Laura Gil la que responia en el cércol contrari. L'habitual intensitat defensiva taronja no estava, i Aluinvent ho va aprofitar per a retallar a poc a poc la diferència. La reacció va arribar quan eren ja només 3 punts de marge. Allen i Queralt van anotar per a donar tranquil·litat. Al descans es quedava en 36-30.

 

Allen començava sumant els quatre primers punts del tercer quart per a les de casa. Però Medgyessy no abaixava el ritme. Ací van començar a multiplicar-se els errors, i a cobrar les defenses protagonisme. Un intercanvi de colps amb la diferència estabilitzada en 4 punts, fins que una suspensió d'Hayes provocava un nou temps mort. Després d'ell, parcial de 5-0 amb triple de Leticia Romero que tornava a tranquil·litzar a la Fonteta. El tir lliure li donava continuïtat, amb les hongareses aconseguint el bonus prompte, i les taronja aprofitant-ho a la perfecció. Després d'un nou triple de Romero, i l'encert final de Kanyasi, Valencia Basket afrontava l'últim amb +13 (55- 42).

 

En el definitiu, va seguir de dolç Leticia Romero. La canària va tornar a anotar de 3, i Allen es va sumar, obtenint una màxima de +17 que pareixia quasi definitiva. A partir d'ací, fluïdesa ofensiva, i mantindre la distància amb un rival que encara que mai va deixar d'intentar-ho, no va tindre opcions reals de ficar-se en el partit. Victòria evitant el patiment, i la primera Final Four està només a un triomf de distancia.

 


TAGS: