Valencia Basket comença el tour amb triomf davant Movistar Estudiantes (68-85)

20/03/2021

Valencia Basket va completar un gran partit davant Movistar Estudiantes per a aconseguir la victòria número 26 i continuar viu en la lluita pel lideratge de la lliga. El conjunt taronja comença el tour de tres partits fora de casa amb bon peu en un dia amb especial encert des de la línia de tres punts. Percentatge per damunt del 50% i 8/11 jugadores anotant de tres. Marie Gülich finalment no va viatjar per a aquest partit per unes molèsties en una mà. Gran actuació de Queralt Casas amb 12 punts, 4 rebots, 3 assistències, 1 recuperación i 20 de valoració.

Valencia Basket va eixir al partit amb molt d'encert en Magariños, especialment des de la línia de 3 punts amb totes les jugadores endollades. Movent molt bé la pilota i llegint els espais, les de Rubén Burgos van fer un parcial d'eixida de 2-16. Pel costat estudiantil, Nyingifa i Alonso les van ficar en partit, però no van evitar que el conjunt taronja acabara amb 12 punts d'avantatge i un 6/7 en triples al final del primer quart.

Amb Leslie Knight de tornada després de superar el Covid-19, Movistar Estudiantes tractava de retallar, però l'encert de Valencia Basket continuava sent molt alt. L'avantatge arribaba als 16 punts. No obstant això, eixe encert va començar a caure en l'equador del segon quart, tant de 2 com de 3, però les madrilenyes no el van aprofitar per a retallar. Bona part dels punts de tots dos equips a partir d'aqueix moment estaven sent des de la línia de tir lliure. Un triple de Leticia Romero a poc d'acabar el període tornava a deixar una bona renda per a les taronja (28-45).

Va eixir millor Movistar Estudiantes del descans amb un parcial d'eixida de 7-0 liderat per la extaronja Jana Raman i Rubén Burgos va haver de parar el partit. Les madrilenyes havien trencat la barrera dels 10 punts i reduït a 9. Ho frenava Bec amb un 2+1, però amb dos triples seguits es posaven a només 4 punts. Després de temps mort de Rubén, Valencia Basket responia amb parcial de 10-0 amb dos triples seguits de Bec i cistella de Cristina. El conjunt taronja estrenyia a final de quart per a posar la màxima renda fins al moment de 18 punts amb triple de Juskaite.

El ritme d'anotació havia baixat però l'encert de Juskaite continuava intacte. La lituana elevava més eixe avantatge a 21 punts amb un altre triplàs. L'equip d'Alberto Ortego no baixava els braços i l'encert de Raman les mantenia vives. Per fortuna per a les de Rubén Burgos, l'equip taronja no fallava i va mantindre l'avantatge fins al final per a traure una important victòria en la pugna pel lideratge de la lliga.