Victòria a Lugo que assegura la segona plaça de la lliga (52-77)

22/03/2021

Valencia Basket va completar una gran segona part a Lugo per a aconseguir una victòria que suposa assegurar la segona plaça de la lliga de cara als playoffs. El parcial de 18-46 en els últims 20 minuts de partit no va donar opció a les locals enfront d'un conjunt taronja que encara pot aspirar al lideratge en cas que Perfumerías Avenida caiga en l'últim partit de lliga regular. Destacades les actuacions de Leticia Romero (15 punts, 3 rebots, 2 assistències, 1 recuperació i 17 de valoració) i Queralt Casas (12 punts, 3 rebots, 2 assistències, 4 recuperacions i 14 de valoració).

L'inici taronja va destacar per la falta de fluïdesa ofensiva. Més encert en els primers minuts per part de Durán Maquinaria Ensino des de la línia de 3 punts, movent bé la pilota i aconseguint tirs alliberats. Malgrat aqueixes sensacions contraposades, el marcador estava sent igualat durant bona part del quart. Les gallegues no van aprofitar prou com per a anar-se en el marcador, però si el just per a acabar el primer quart un punt per davant.

Les sensacions de Valencia Basket no van canviar en l'inici del segon quart. Hi havia moltes dificultats per a eixir de la pressió de les locals i la falta d'encert continuava colpejant a l'equip. Quan Durán Maquinaria Ensino es va posar amb +5, Rubén Burgos ho parava per a posar ordre. A continuació, entre Leticia i Raquel semblava que alçaven a l'equip. La combinació entre ambdues feia el còctel perfecte. No obstant això, les gallegues anaven sumant de tres en tres per a impedir que Valencia Basket donara la volta al marcador i mantenien eixos 6 punts d'avantatge. Malgrat tot, les locals només s'anaven tres punts per davant al descans (34-31).

El tercer quart va ser de parcials. El conjunt taronja eixia de vestuaris amb triple i un 0-7 eixida. Ho frenava Aliaga, la més encertada del conjunt local, i contestava amb un 5-0. Valencia Basket responia amb un altre xicotet parcial de 4-0. Les alternances en el marcador eren constants. Les de Rubén Burgos van començar a sentir-se còmodes quan, des de la defensa i la recuperació de pilotes, van poder córrer amb Queralt Casas al capdavant. El parcial del quart va acabar sent de 8-20 amb 9 punts d'avantatge per a Valencia Basket.

En l'últim període les taronja van seguir en línia ascendent superant la barrera dels 10 punts amb un xicotet parcial de 5-0 liderat per Leticia. Durán Maquinaria Ensino es va començar a desquiciar i a perdre més pilotes mentre Valencia Basket anava engrandint encara més l'avantatge amb una Bec que se sumava a la festa. Amb triple de Juskaite i canastra de Celeste, les taronja tancaven la victòria amb la màxima renda del partit en 25 punts.