Tres de tres en cinc dies i amb opcions de lideratge (58-84)

24/03/2021

Valencia Basket va fer els deures en el seu tour de tres partits en cinc dies i va aconseguir una important victòria en Bembibre per a mantindre vives les seues opcions de lideratge mancant disputar-se l'última jornada de la lliga regular. Les taronja no van donar opció a les lleoneses amb les brillants actuacions de Celeste Trahan-Davis (16 punts, 2 rebots), Raquel Carrera (15 punts, 2 rebots) i Bec Allen (19 punts, 2 rebots).

El partit va arrancar amb anades i vingudes de tots dos equips. Embutidos Pajariel Bembibre va fer una bona posada en escena que es va traduir en molta igualtat en els primers compassos, amb el marcador generalment baix. Valencia Basket, que havia eixit amb una marxa menys, va començar a estrényer l'accelerador en l'equador del quart i va agafar un primer avantatge de 6 punts amb Bec i Leticia anotant des de l'exterior.

En el segon període augmentava l'anotació general del partit. Molt d'encert des de la línia de tres punts per part de l'equip de Rubén Burgos amb més d'un 50% d'anotació i fins a 6 jugadores diferents endollant. L'avantatge del Valencia Basket ascendia als 12 punts. No obstant això, les lleoneses també estaven entonades i, liderades per Higgs i Rhine, tractaven de retallar. Malgrat els esforços locals, una cistella de Raquel al final del quart mantenia aqueixa renda per damunt dels 10 punts (34-45).

Valencia Basket va eixir molt centrat després del pas pels vestuaris i amb un 6-0 d'eixida, es va plantar en 17 punts d'avantatge. A continuació, una antiesportiva xiulada sobre Silva per una falta a Celeste encenia a l'entrenador local, que rebia doble tècnica i eixia de pista expulsat. A partir d'aqueix moment el xiclet va començar a estirar-se i Laura Gil va posar el +25. El partit s'havia convertit en un correcalles, amb Embutidos Pajariel Bembibre intentant retallar coste el que coste, sense èxit, mentre Bec Allen ficava pràcticament tot el que tirava.

En l'últim quart, les del Bierzo van eixir amb dues cistelles seguides, però Valencia Basket no baixava el ritme. El partit ja estava decidit. Un moment que va ser de bones notícies per a les taronja per la gran actuació de Lorena Segura que, amb una cistella que posava el seu marcador particular a 7 punts, elevava la màxima del partit a +27. Amb ella i Pina en pista, Valencia Basket tancava la tercera victòria en 5 dies en el seu particular tour en LF Endesa.