Valencia Basket sobreviu a una dura batalla per a continuar optant al PlayOff (83-76)

25/03/2021

València Basket se sobreposa a totes les circumstàncies amb les quals arribava al partit, a més d'un duro tercer quart, i aconsegueix la victòria davant el Bayern Munic en un malbaratament físic descomunal. Va destacar la figura de Mike Tobey amb 18 punts, ben secundat per Van Rossom, Dubljevic i Williams en una gran actuació coral.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar posant en pista al quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un triple de l'ala-pivot nord-americà i un alley-oop manat per Vives i baixat per Tobey van trobar la resposta d'un triple de Lucic, i encara que Vives també va anotar des de darrere de la línia de tres, Baldwin va retornar el triple per al 8-6 en dos minuts inicials frenètics. Johnson ho va empatar des de la mitjana distància però Vives va clavar el seu segon triple i Williams des del tir lliure va tornar a estirar a cinc la renda taronja. Un triple de Tobey per a respondre a la cistella de Johnson obria un poc més la bretxa però un 2+0 de Baldwin ho deixava en 16-12 en arribar a la meitat del primer acte. Un tir lliure de Dubljevic i un triple de Kalinic van portar a Trinchieri a parar el partit i a ficar en pista a Reynolds però després de l'aturada el triple de Sisko no va entrar i el de Prepelic sí per a posar per primera vegada la desena d'avantatge, encara que dues cistelles de Reynolds i un triple de Weiler-Babb van retallar abans d'un triple sobre la botzina de possessió de Sastre per a deixar-ho en 26-19 al final del primer quart.

Un ganxo i dos tirs lliures de Dubljevic es van trobar amb tres llançaments des de la personal de Seeley però una cistella amb addicional de Tobey tornava a posar per damunt de la desena l'avantatge taronja abans d'un triple de Seeley per al 33-25 al pas pel minut 13. Van Rossom va tornar a trobar a Tobey per a baixar el alley-oop i després es va fabricar el corredor fins a l’anella per a la safata que portava a Trinchieri a gastar el seu temps mort amb 37-25. Malgrat que Radosevic va anotar, Marinkovic va convertir la jugada de pissarra en un triple. Els dos equips es van carregar de faltes en les següents accions i Lucic i un 2+0 de Baldwin posaven el 40-31 abans de dos tirs lliures de Williams. Dubljevic va contestar després d'una bona circulació a la cistella de Lucic i Kalinic es va fabricar l'encert en la pintura per a manar el partit al descans amb 46-33.

Lucic i un triple de Zipser per a obrir la segona meitat van trobar la rèplica de dos tirs lliures de Prepelic i un mat de Tobey després d'una bona circulació de la pilota per a mantindre les coses com estaven abans d'un triple de Lucic per al 50-40. Tobey va convertir en la pintura però l'aler serbi del FC Bayern va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip amb cinc punts seguits per a acostar a set als locals abans d'una cistella en la pintura de Kalinic. L'agressiva defensa dels alemanys feia suar cada cistella i Lucic seguia en un estat de gràcia, la qual cosa unida a un triple de Weiler-Babb i una cistella de Radosevic s'anava menjant la renda taronja. Valencia Basket no era capaç de trobar el cércol i un triple de Zipser li donava la volta al marcador per a posar el 54-55. La intensitat alemanya ennuvolava les idees ofensives de l'equip taronja i Lucic i Sisko feien més gran el parcial en contra, que Van Rossom va tallar des del tir lliure en 0-14 per al 55-59. Quatre punts de Sisko i un triple de Dubljevic ho deixaven amb 58-63 amb deu minuts per jugar.

Una cistella de Van Rossom des de la mitjana distància i un triple de Sastre tornaven a equilibrar el partit però un altre de Zipser posava el 63-66 abans d'una safata en transició de Kalinic. Weiler-Babb va aprofitar una pilota solta per a penjar-se de l’anella però Kalinic va ficar el triple per a empatar de nou el partit i Van Rossom va trobar a Tobey per al alley-oop que posava de nou per damunt al Valencia Basket. Reynolds ho va empatar a 70, Van Rossom no va perdonar esta vegada des del tir lliure i després d'un parell de bones defenses, el base belga va anotar la safata en transició. La defensa taronja va traure forces d'on no semblava tindre-les per a pujar la intensitat i castigar les pèrdues de l'equip bavarés, la qual cosa unit a un palmeig de Tobey i una cistella baix l’anella de Williams donaven un poc d'aire per a aconseguir una xicoteta renda a dos minuts del final. Dues cistelles seguides de Baldwin la van baixar per a posar el 78-74 però Derrick Williams sota un poderós alley-oop abans que Baldwin tornara a anotar en acció personal. No es va apreciar personal sobre Van Rossom, que va perdre la pilota, Baldwin no va anotar el triple i encara que el triple de Kalinic no va entrar, la lluita en el rebot de Tobey va donar una bola extra al València Basket, que va amagar la pilota per a deixar passar els segons fins que Prepelic va traure una falta de tirs que va posar la sentència definitiva al partit, que va acabar caient de costat taronja per 83-76.