Valencia Basket tanca amb victòria una lliga regular quasi perfecta (81-68)

27/03/2021

Valencia Basket va completar una gran segona part per a imposar-se a IDK Euskotren i acabar la fase regular de la Lliga Femenina Endesa amb victòria. L'equip de Rubén Burgos va exhibir una gran versió per a aconseguir el triomf, i encara que no va poder acabar en la primera posició, va tancar una lliga per al record, empatant en la lluita pel lideratge i acabant amb tan sols una derrota, en uns registres que ja són part de la història taronja, i que serviran de motivació per a afrontar la fase final de la competició. Durán Maquinaria Ensino serà el rival en quarts de playoffs.

IDK Euskotren obria el marcador des del perímetre, però Casas i Carrera no tardaven a donar-li la volta. Coulibaly començava amenaçant en el pal i un triple d'Erauncetamurgil i el posterior encert de García provocaven el primer temps mort de Rubén Burgos. Després de la parada, va arribar la reacció. El joc exterior taronja va fer un pas avant i tres triples consecutius d'Ouviña, Gil i Juskaite tornaven a donar-li la volta al marcador. Erauncetamurgil ho deixava en 19-20 sobre la botzina.

La igualtat continuava en l'inici del segon amb els encerts de Juskaite i Gülich, i la resposta d'una gran Coulibaly. Anna Gómez apareixia per a equilibrar el marcador, mentres les taronja tractaven d'elevar el nivell defensiu. L'intercanvi de colps era constant, amb l'empat sempre com a conseqüència. Gil i Gómez en un costat, Cousseins en l'altre. Encertar en atac va començar a complicar-se amb el pas dels minuts, i obrir bretxa pareixia impossible. Trahan-Davis va posar el +4, però IDK estava disposat a lluitar fins al final, i Coussins deixava a les seues de nou dalt (35-36).

Coulibaly tornava a colpejar amb un 2+1 en l'inici del tercer. Però era un miratge, i ací es deslligava el vendaval taronja. Ouviña, Carrera, Allen i Casas per a un parcial de 10-0 que donava la màxima diferència a les de casa (+6). El parcial s'estiraria dos punts més fins a la cistella de l'ex taronja Tirera. Però Valencia Basket havia xafat l'accelerador. La defensa tornava al nivell habitual i l'atac taronja trobava els seus millors minuts del partit. Després del tercer parcial, +9 era la renda de les de casa.

Coulibaly i Gülich intercanviaven encerts per a estrenar l'últim. L'alemanya anotava en la següent jugada un 2+1 que pareixia decisiu. El seu paper seria clau en l'últim parcial per a controlar la diferència i evitar qualsevol possible patiment. Les de Rubén Burgos no van donar opció. Un triple d'Ouviña i una antiesportiva a Celeste posaven el +17 a 4 minuts, i a partir d'ací es va controlar la diferència a la perfecció per a lligar un nou triomf i tancar així una lliga regular quasi impol·luta, amb una sola derrota, a Salamanca i després de pròrroga.