Els últims instants decideixen un partit igualat a Tenerife (90-86)

28/03/2021

València Basket cau en la pista del Lenovo Tenerife en un partit dur i igualat des de l'inici, que es va decidir en les últimes accions d’este, del costat local. Bojan Dubljevic amb 18 punts i Fernando San Emeterio amb 14, els més destacats del conjunt taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple de Van Rossom va ser la primera cistella taronja per a respondre al fulgurant inici ofensiu de Shermadini, però dos triples seguits de Doornekamp van disparar la renda local per a posar el 12-3 al pas pel minut 4. San Emeterio va convertir des de la mitjana distància i Tobey va baixar un alley-oop per a ficar un poc de carbó en la caldera taronja, la qual cosa unida a un triple de l'aler càntabre va reduir a quatre el desavantatge valencià en arribar a la meitat del primer quart. Shermadini continuava anotant per a anar-se al banc amb 9 punts en cinc minuts però dos tirs lliures de Van Rossom van posar el 15-12 abans del tercer triple del quart de Doornekamp. Una safata de Prepelic després d'una recuperació de Dubljevic i una acció personal de Vives van retallar, la qual cosa unida a una falta sobre Prepelic que va acabar donant-li quatre tirs lliures (dos de la falta, un d'una tècnica a la banqueta i una altra a l'entrenador local) li va donar la volta al marcador, però una cistella de Fitipaldo tallava el parcial en 0-8 i ho deixava en empat a 20 al final del primer quart.

Shermadini i Dubljevic van intercanviar encerts i Prepelic es va colar fins a la cuina per a la safata per a mantindre per damunt a l'equip taronja, la qual cosa unit a un triple de Dubljevic i una cistella postejant de Kalinic va estirar la renda visitant a huit abans que Guerra tallara el parcial per al 26-32. La cistella de San Emeterio va ser contestada per un triple de Doornekamp, però el propi aler càntabre va clavar el triple en l'altre costat. Després de l'intercanvi de tirs lliures, un triple de Fitipaldo col·locava el 34-39 a tres minuts per al descans. Sastre va trobar a Tobey per al mat després del temps mort, Sergio Rodríguez no es va deixar cap dels seus tres tirs lliures i després de diversos errors, Fitipaldo va acostar a dos als locals. Labeyrie va convertir el triple per a manar el partit al descans amb 39-44.

Doornekamp va obrir la segona meitat amb el seu cinqué triple i encara que l'equip taronja va aconseguir segones opcions, només ho va aprofitar per a aconseguir un tir lliure de Kalinic. Dos triples de Williams i Kalinic, tots dos a passada de Dubljevic i un altre de Marinkovic després d'una bona circulació de pilota van estirar a nou la renda taronja abans que un mat de Shermadini posara el 47-54 en arribar a la meitat del tercer quart. Un ganxo de Dubljevic després de rebot ofensiu i una cistella de Kalinic en la pintura mantenien estable la renda taronja i un triple amb suspens de Vives la tornava a estirar a nou abans de dos tirs lliures de Guerra. Cavanaugh col·locava el 56-61 però San Emeterio es va traure de la cistella un 2+0 abans del segon triple de Salin. Prepelic es va deixar un en el seu viatge a la línia de tirs lliures, Cavanaugh no va perdonar els dos seus i les fallades posteriors ho deixaven en 61-64 amb deu minuts per jugar.

Huertas va convertir el tir lliure d'una tècnica a Prepelic i després va encestar des de la mitjana distància per a empatar el partit, Valencia Basket no aprofitava les segones opcions generades per Labeyrie i Shermadini des del tir lliure li donava la volta al marcador per a posar el 66-64. San Emeterio ho va tornar a empatar amb una cistella marca de la casa i després de provocar la pèrdua, Dubljevic va trobar a Labeyrie per al mat. Huertas ho tornava a empatar, Dubljevic convertia el ganxo i encara que Fitipaldo va convertir en dos punts la jugada de pissarra, el base belga va trobar a Dubljevic baix l’anella per a la cistella. Un triple de Doornekamp posava el 73-72 a cinc minuts del final i malgrat la cistella de Marinkovic, un 3+0 de Fitipaldo mantenia per damunt als locals. Dubljevic es va deixar un des del tir lliure després d'una dura falta que els àrbitres no van considerar antiesportiva, Fitipaldo va ficar els seus dos llançaments lliure i després de xiular falta en atac de Kalinic, es va sancionar amb una tècnica a l'entrenador taronja perquè Huertas posara el 79-75 a tres minuts del final. Després del temps mort, Dubljevic va clavar el triple, Guerra es va penjar amb fúria i Labeyrie va culminar una bona circulació de pilota amb un altre triple que va empatar el partit amb un poc menys de dos minuts per jugar. Vives va recuperar la pilota però el seu triple posterior no va entrar i si ho va fer el de Huertas per a posar el 84-81 entrant en l'últim minut. El base brasiler li va llevar la pilota de les mans a Kalinic i va convertir la safata que posava cinc a dalt als seus amb 34 segons per jugar. Després del temps mort, el triple de Marinkovic no va entrar i els tirs lliures van deixar el resultat final en 90-86.