Reacció insuficient després de l'apagada davant Olympiacos Piraeus (79-88)

31/03/2021

Valencia Basket va tallar la seua ratxa en caure davant el Olympiacos Piraeus per un marcador de 79-88 en un partit en el qual es va apagar ofensivament des del segon quart i en el qual va vore com l'expert conjunt hel·lé s'aprofitava de la seua ansietat i les seues dificultats per a anotar per a arribar a guanyar fins per 33 punts en el tercer quart, encara que va traure l'orgull en l'últim parcial per a acostar-se fins als huit a dos minuts del final. L'equip taronja necessita ara guanyar els dos partits que li queden en esta fase regular de la Turkish Airlines EuroLeague i esperar altres resultats per a tindre opcions de classificar-se per al Playoff.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar posant en pista al quintet format per Guillem Vives, Klemen Prepelic, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un triple del base taronja va obrir el marcador i encara que Sloukas li va replicar amb un altre, Kalinic amb una anella passada mantenia per damunt al Valencia Basket abans d'un 2+1 de Ellis. Williams i Kalinic van baixar sengles alley-oops i Tobey es va deixar un des del tir lliure però Ellis i Printezis mantenien el partit equilibrat. Encara que Tobey va anotar a taula, un triple de Vezenkov ho empatava a 12 en arribar a la meitat del primer quart. Koufos i cinc punts seguits de Printezis van posar per damunt als visitants amb el 12-19 fins que Van Rossom va tallar el parcial en 0-9 amb una acció individual. Un triple de Sastre i dos tirs lliures del base belga van retallar però un mat de Koufos ho deixava en 19-23 al final del primer quart.

L'equip taronja no va aprofitar les segones opcions i els tirs oberts de Marinkovic i McKissic va ficar la primera del segon acte però Sastre va clavar el triple sobre la botzina de possessió. Un nou parcial dels grecs va tornar a estirar la renda visitant fins al 22-33 a poc menys de sis minuts per al descans. Després del temps mort, Dubljevic va tallar el parcial des del tir lliure però Larentzakis va ficar el triple que pujava a tretze el desavantatge taronja. Sastre va trobar el corredor fins a l’anella, Kalinic es va deixar un des de la línia de personal i Jean-Charles va convertir els dos per a posar el 26-38. L'equip taronja continuava estant imprecís des del tir lliure i el conjunt grec l'aprofitava per a defensar la seua renda i fins i tot ampliar-la amb un palmeig de Jean-Charles per a col·locar en el marcador el 27-42 a tres minuts per al descans. Un tir lliure de Vives i un triple de Labeyrie alleugeraven un poc d'aigua abans que Tobey es lesionara en un turmell per a arribar al descans amb 31-44.

Set punts seguits de Printezis van posar el 31-51 abans que Sastre des de la mitjana distància ficara la primera cistella de la segona meitat per a l'equip taronja. Kalinic va respondre al triple de Vezenkov i encara que l'equip taronja li posava cor, els grecs atacaven amb eficàcia malgrat les ganes del quadre valencià i anotaven en cada viatge per a posar el 36-62 amb un triple de Printezis i un 2+1 de Vezenkov. L'equip, depassat i ansiós, no trobava res en atac mentre els grecs feien més gran la ferida amb punts de Printezis i Ellis per a posar els 30 de desavantatge amb el 36-66. Prepelic i Labeyrie van ficar un poc de carbó en l'apagada caldera però el conjunt grec continuava anotant i fent créixer el seu avantatge mentre l'equip taronja no aconseguia convertir ni des del tir lliure per a deixar-lo en 41-74 amb deu minuts per jugar.

San Emeterio i Prepelic van trobar un poc d'encert per a obrir l'últim acte amb un parcial de 13-0 que va tallar Koufos amb un 2+0. Prepelic va tornar a anotar de tres, San Emeterio va convertir a taula per a baixar el desavantatge de la vintena i Van Rossom va clavar el triple que posava a 14 a l'equip taronja amb cinc minuts per jugar (62-76) abans d'una falta no assenyalada i una tècnica en la protesta per al base belga que li va donar tres tirs a Vezenkov. San Emeterio els va retornar amb un triple, Marinkovic va trobar el corredor a l’anella i un triple de San Emeterio va baixar el desavantatge de la desena amb dos minuts i mig per jugar. Dubljevic es va deixar un llançament des de la personal i un triple de Vezenkov acabava amb les opcions d'una remuntada històrica. Dos triples de Marinkovic trobaven la resposta dels tirs lliures de Spanoulis per a deixar el marcador final en 79-88.