Valencia Basket dóna el primer colp a Lugo (58-69)

01/04/2021

Valencia Basket dóna el primer colp en els quarts de final dels playoffs de la LF Endesa a Lugo enfront de Durán Maquinaria Ensino en un duro partit que les taronja van trencar en l'últim quart. La defensa zonal de les de Lugo va posar en problemes a les taronja que, malgrat les dificultats, arribaran al partit de tornada a la Fonteta aquest diumenge amb 11 punts de matalàs. Celeste Trahan-Davis va liderar a l'equip, especialment en atac, amb 16 punts, 7 rebots, 3 assistències i 24 de valoració.

Valencia Basket va eixir amb un quintet cent per cent nacional. Leti estrenava el partit des del triple i és que Ensino va proposar des del primer minut una defensa zonal que va obligar les de Rubén Burgos a buscar el tir exterior, sense trobar espais dins d'una zona col·lapsada per les rivals. La falta d'encert (1/7 en triples) va donar un avantatge a Ensino en eixos primers minuts, que va agafar la davantera en el marcador. Només quan les taronja van començar a moure millor la pilota, van aconseguir posar taules en la trobada, però Ensino va tornar a estirar el xiclet en 5 punts, que Celeste va poder retallar sobre la botzina per a deixar en 3 la diferència al final del primer quart.

Molt millor va ser la posada en escena del Valencia Basket en el segon quart, jugant des de la defensa, fent mal en el contraatac i en la pintura, amb una excel·lent Celeste sota l’anella. Amb un parcial de 8-0, les de Rubén Burgos es posaven per davant i l'equip local el parava amb un avantatge taronja de 6 punts. No obstant això, quan l'encert va tornar a no acompanyar, sumat a les pèrdues de pilota, les de Lugo van fer un parcial de 5-0 que estrenyia eixe avantatge. Per fortuna, un triple sobre la botzina, de nou de Celeste, oxigenava a Valencia Basket al descans (29-33).

Després del pas per vestuaris, Oma i Hempe mantenien al seu equip de ple en el partit, no deixant cap opció a les taronja per a anar-se en el marcador. Malgrat que Valencia Basket continuava per davant, la renda era mínima. Quan estava en només un punt, el conjunt de Rubén Burgos va començar a trobar bones opcions de tir i, amb un triple, Leticia elevava la màxima fins als 7 punts. Alternant defensa zonal i individual, van aconseguir col·lapsar els atacs locals durant uns minuts, però un triple de White a final del tercer quart tornava a estrényer el lluminós a només 4 d'avantatge per a les taronja. L'encert de les gallegues estava sent molt alt.

En l'últim període quedava en evidència que les cames pesaven. Celeste i Leticia sostenien a l'equip a nivell ofensiu, però va ser Queralt qui va elevar la renda a 11 després de 9-0 de l'equip. Stanacev frenava el parcial des del triple. Quan Valencia Basket tornava a elevar l'avantatge a 12 punts després de penetració de Queralt i amb 12.9 segons per jugar-se, Gimeno anotava un triple que baixava eixe matalàs de 10 punts amb 5.6 segons per al final de partit. Rubén ho parava per a tractar d'anotar una cistella que tornara a estirar el xiclet pensant en la volta i Raquel arredonia el final del partit amb dos punts sobre la botzina que retornaven eixe matalàs.