Victoria a Berlín per a arribar amb opcions de Top8 a l'última jornada (86-90)

02/04/2021

València Basket se sobreposa a un partit on va arribar a anar perdent per 18 punts (35-17) i aconsegueix una remuntada que li permetrà, passe el que passe en el dia de hui, arribar amb opcions de classificació a l'última jornada de la lliga regular de la Turkish Airlines EuroLeague.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple del base belga va ser replicat per un altre de Siva i Sikma i Fontecchio van posar per damunt als alemanys, la qual cosa unida a un triple de Lammers va posar el 10-3 després dels primers tres minuts. L'equip taronja no trobava encert de cap de les maneres i Sikma i Lammers van ampliar la renda local a deu punts i van portar a Ponsarnau a parar el partit. La jugada de pissarra va acabar amb una cistella de Labeyrie baix l’anella i va tallar el parcial en 13-0. Després d'encadenar un parell de bones defenses, Kalinic va anotar primer en el pal baix i després des del tir lliure però Thiemann i Eriksson defensaven la renda local i un triple de Schneider posava el 20-9. Els tirs lliures de Williams i Prepelic es trobaven de nou amb l'encert exterior de Schneider i Eriksson per a deixar-ho en 26-13 al final del primer quart.

Un triple de Kalinic i un tir lliure de Prepelic no deixaven créixer la renda malgrat que l'ALBA continuava anotant des de fora i un 3+1 de Eriksson el disparava fins al 35-17 a huit minuts per al descans. Dos triples seguits de Prepelic i una cistella a taula de Tobey van retallar un poc però Sikma i Thiemann ho deixaven en 39-25 abans del tercer triple de Prepelic, al qual va contestar Thiemann amb un altre. L'escorta eslové continuava acaparant el protagonisme ofensiu de l'equip taronja, convertint o assistint a Van Rossom per a la cistella, però l'ALBA anotava prou per a mantindre estable la seua renda (46-32 min.17). Un triple i un tir lliure de Kalinic ho baixaven a la desena però Sikma i Mattisseck la tornaven a estirar. Dos triples de Van Rossom i Prepelic manaven el partit al descans amb 53-42.

Després de la cistella inicial de Siva, Tobey baix l’anella i un triple de Vives baixaven el desavantatge de la desena abans d'un altre triple, obra de Fontecchio. Dues bones circulacions van acabar amb Tobey anotant en la pintura i una passada llarga amb un mat d'esquena de Williams que va portar a Aíto a parar el partit amb cinc d'avantatge per al conjunt local. Pese a l'aturada, Prepelic va anotar la safata i Williams baix l’anella malgrat l'oposició allargant el parcial fins a un triple de Eriksson per al 61-57. Prepelic i Vives van tornar a trobar a Tobey baix l’anella perquè empatara el partit amb dues cistelles seguides encara que Thiemann i Koumadje mantenien per damunt a una ALBA que es va posar en zona i que amb un triple de Eriksson col·locava el 68-61. Després del temps mort, un 2+1 de Labeyrie i una cistellaa de Fontecchio ho deixaven en 70-64 amb deu minuts per jugar.

Fontecchio i Olinde van estirar de nou la renda alemanya fins al 74-64 però després del temps mort Prepelic va anotar el triple després de rebot ofensiu. L'aler italià de l'ALBA assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però Prepelic li donava resposta en l'altre costat i Kalinic anotava la safata en transició per a tornar a retallar a cinc en arribar a la meitat de l'últim acte. Williams va baixar un alley-oop manat per Van Rossom abans d'un triple de Mattisseck per al 79-73. Dubljevic va anotar dos des del tir lliure i després de dues bones accions defensives, Williams va convertir a taula i Kalinic la safata en transició per a tornar a empatar el partit a 79. Lammers va convertir des de la mitjana distància però Dubljevic li va donar la rèplica baix l’anella i Eriksson des del tir lliure posava el 83-81 ficats ja en els últims dos minuts. Kalinic tampoc es va deixar res des de la línia de personal i després de la recuperació, Van Rossom va trobar a Williams per a baixar el alley-oop que li donava la volta al marcador. Un triple de Fontecchio posava el 86-85 però Derrick Williams convertia una pilota solta en una cistella amb addicional. El tir de l'ALBA no va entrar, Williams va controlar el rebot i Valencia Basket va amagar la pilota fins que va haver-hi falta sobre Van Rossom que no es va deixar res des del tir lliure a 13 segons del final.