Valencia Basket aconseguix les seues segones semifinals de LF Endesa (82-54)

16/04/2021

Títol oferit als aficionats, en el més alt de la Fonteta, i a treballar. Passades les celebracions del primer títol de la història de l'equip femení, les xiques de Rubén Burgos van canviar el xip per a tornar a disputar un partit important i una vegada més donar la talla. Les taronja van certificar el passe davant d'un combatiu Durán Maquinària Ensino i disputaran per segona vegada les semifinals de la LF Endesa, mesurant-se a Spar Girona

Un triple de Sánchez obria el marcador, amb una ràpida resposta de Gülich i Trahan- Davis en el pal. Tant la defensa com el joc interior taronja van imposar la seua fortalesa des del principi, i van marcar les primeres diferències. Retallava Ensino després del primer temps mort del partit, però Valencia Basket havia començat molt sòlid i va trobar espais per a continuar fent mal. Un triple d'Aliaga ho deixava en 18-13.

De la seua mà i de la de Prieto s'activaven les de Lugo, que van començar llançades el segon quart. Un triple de la segona igualava el marcador i provocava el temps mort de Rubén Burgos. Hempe havia posat a les visitants amb avantatge, i ara les taronja eren les que tenien dificultats per a anotar. Trahan-Davis va ser la clau per a mantindre a les de casa. L'americana va liderar un parcial de 8-0 en el que la va secundar Gülich per a donar-li la volta al marcador i donar algo d'avantatge abans del descans (35-32).

Ouviña i Gülich estirarien el parcial fins al 13-0 en l'inici del tercer. Valencia Basket tornava a millorar les sensacions, però de nou un triple de Prieto canviava la dinàmica. Tornaven a acostar-se les gallegues, però de nou una Celeste omnipresent i l'encert d'Allen ho impedien. Les taronja a més creixien en defensa, creant cada vegada més dificultats al seu rival, i per primera vegada es va arribar al +10 per a les locals, una diferència que unida a la de l'anada pareixia quasi definitiva. Leticia Romero anotava sobre la botzina per a posar el 60-46 abans de l'últim quart.

Nou punts d'eixida d'Ouviña acabaven per liquidar les possibilitats d'Ensino en l'inici de l'últim quart. El +20 tancava l'eliminatòria, i a partir d'ací, una bona versió de Valencia Basket administrava la diferència i gestionava el partit amb encert per a evitar qualsevol sorpresa. Res va distraure l'atenció de les campiones de l'Eurocup, que volen aprofitar l'impuls del seu primer títol per a lluitar pel segon en un final de temporada que es presenta emocionant.