Eficàcia en la pintura per a imposar-se al Monbus Obradoiro (97-82)

16/04/2021

Valencia Basket va tornar a sumar en la Liga Endesa per a assegurar la seua 19a victòria en imposar-se al Monbus Obradoiro per 97-82 en un partit en el qual va anar per davant des del primer quart amb una gran eficàcia en el tir de dos, va contindre la reacció dels gallecs en la segona meitat amb un parcial de 11-0 entre el final del tercer i l'inici de l'últim acte i no va deixar que li inquietara l’espenta final de Enoch de la mà de Sastre i Kalinic (16 punts). En un partit amb fins a sis jugadors en dobles dígits en anotació, a més de l'aler serbi van ser Prepelic (16 punts) i Vives (15), els principals estilets ofensius.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Dues safates en acció individual de Sastre i Kalinic van contindre el bon inici ofensiu dels gallecs i un 2+1 de Williams va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja. Kalinic i Van Rossom trobaven el corredor a l’anella i un ganxo de Labeyrie ampliava la renda local fins al 13-6 en arribar a la meitat del primer quart. Pradilla en transició va allargar el parcial taronja a un 8-0 abans d'un triple de Beliauskas però Sastre i el propi Pradilla posaven la renda taronja en la desena per la primera vegada amb el 19-9 al pas pel minut 7. Dues cistelles seguides de Kalinic i una antiesportiva sobre Labeyrie que va acabar en una jugada de tres punts, unida a una acció individual de Vives allargaven a 15 l'avantatge local abans d'un triple de Suárez i una pilota penjada a Daum per a deixar el marcador en 28-18 al final de la primera habitació.

Una safata de Vives es va trobar amb la resposta dels tirs lliures de Birutis i Daum però Prepelic va trobar el camí a l’anella per dues vegades, la segona amb addicional per a replicar al triple de Suárez i mantindre estable l'avantatge taronja. Cinc punts seguits de Vives i el segon triple del partit, obra de San Emeterio, van tornar a posar quinze a dalt a l'equip taronja, encara que el quadre gallec continuava convertint de la mà de Suárez. Un alley-oop baixat per Williams posava el 45-30 (amb l'equip taronja ficant fins a eixe moment 18 dels seus primers 20 tirs de dos) a quatre minuts per al descans i Kalinic i Tobey retornaven els punts de Enoch, encara que un encert del pivot nord-americà després de rebot ofensiu posava el 49-38 abans d'un triple de Sastre al qual va respondre Ozmizrak amb un altre per a deixar el marcador en 52-41 en arribar al descans.

Williams baix l’anella va replicar a l'encert inicial de Enoch però Daum i Ozmizrak van posar el 54-47 abans d'un ganxo de Sastre i un triple de Derrick Williams. Daum i Enoch agarraven a l'equip gallec al partit però Kalinic en la pintura i Labeyrie des del tir lliure mantenien l'avantatge per damunt de la desena en arribar a la meitat del tercer quart. Prepelic també va traure profit del bonus però tres cistelles seguides de Enoch posaven el 65-57 i portaven a Ponsarnau a parar el partit. Labeyrie des del tir lliure, Vives en una safata amb contacte i Prepelic també des de la línia de personal van tornar a estirar la renda taronja abans d'un triple de Suárez i una cistella de Czerapowick. Prepelic va convertir el tir per elevació i Vives va tornar a fabricar-se el corredor a l’anella, la qual cosa unit a una ràpida transició culminada per Prepelic el deixava en 77-64 a deu minuts del final.

Un triple de Prepelic i un ganxo de Tobey van estirar encara més el parcial taronja pese a l'aturada abans que Birutis ho parara en 11-0 baix l’anella. La presència de Enoch intimidava i Muñoz i un triple de Beliauskas ho baixaven fins al 82-71, la qual cosa portava a Jaume Ponsarnau a tornar a parar el partit a sis minuts per al final. Ningú va anotar en les següents accions fins que Enoch en la pintura baixava la renda taronja de la desena per dues vegades abans de dos tirs lliures de Kalinic i una safata de Sastre, respectivament. Valencia Basket va pujar el llistó defensiu per a no deixar que l'equip gallec inquietara el triomf local i des del tir lliure i amb un mat de Tobey va incrementar l'avantatge perquè el partit acabara amb el resultat final de 97-82.