Valencia Basket vol donar el primer colp a Girona

20/04/2021

Valencia Basket continua amb el seu somni de lliga mesurant-se a Spar Girona en el partit d'anada de les semifinals de playoffs (dimecres 21, 20:15h, Fontajau, Teledeporte). El Campió d'EuroCup Women es va guanyar en lliga regular el dret a jugar el segon i definitiu partit a la Fonteta, per la qual cosa buscarà un bon resultat en aquest primer partit que li done un bon matalàs davant el Campió de Copa de la Reina de cara a la volta.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha explicat que “en aquests pocs dies que hem tingut, però amb les coses clares i una mica més recuperades físicament del que vam poder estar enfront de Lugo. Girona també són ambicioses per experiència i per trajectòria han sigut presents en totes les últimes finals i donaran el cent per cent. A més, sumant que han tingut 15 dies per a preparar l'eliminatòria i esperem coses noves tàcticament per part seua. També quant al roster sumen a una jugadora més, Laia Flores, després de la lesió de María Araujo. Això no sé en quin nivell pot influir quant a variar la seua rotació, el seu esquema de joc en la línia exterior”.

L'equip al complet

Valencia Baket viatja a Girona amb l'equip al complet i la certesa de poder comptar amb les 12 jugadores. Laura Gil, després de quasi dues setmanes parada a causa d'unes molèsties en una cama, ja està disponible per a ajudar a l'equip.

El rival: Spar Girona

L'equip català arriba a aquesta eliminatòria després de 15 dies de descans després de tancar amb solvència la seua passe a les semifinals enfront de Ciudad de La Laguna per un marcador global entre l'anada i la volta de 153-112. Ara, han hagut d'esperar dues setmanes per a tornar a competir a causa de les participacions del Valencia Basket en la Final Four de l'EuroCup Women, de la qual va eixir Campió, i del Perfumerías Avenida en la Final Four de la EuroLeague Women, en la qual va quedar Subcampió. Una Final Four a la qual Spar Girona no va poder accedir després de caure en quarts de final precisament contra l'equip de Salamanca. Motiu pel qual les d'Alfred Julbe aniran amb el ganivet entre les dents més encara per a no quedar-se fora de la final de LF Endesa.

El Spar Girona arribava a aquests playoffs amb la baixa de la nacional María Araujo a causa d'una lesió greu en el genoll dret que la tindrà diversos mesos parada. El moviment en els despatxos del club català no ha cessat fins a anunciar la incorporació de Laia Flores el passat 15 d'abril. Spar Girona ha signat a la base catalana fins a 2023, procedent de Campus Promet, on ha fet 13,2 punts, 3,9 rebots, 2,5 assistències, 1,5 recuperacions i 14,4 de valoració de mitjana en els 30 partits que ha disputat. Les jugadores més valorades durant aquesta temporada són Sonja Vasic (10,8 punts, 5,1 rebots, 2,4 assistències i 12,8 de valoració) i Chelsea Gray (10,6 punts, 3,3 rebots, 3,8 assistències, 1,1 robatoris i 12,8 de valoració).

Precedents: Spar Girona continua manant

El balanç global entre tots dos equips és d'un 6-2 a favor del conjunt català. No obstant això, si ens cenyim als enfrontaments d'aquesta temporada, es mostra a Valencia Basket un pas per davant. Fins a aquesta temporada el balanç estava en 5-0. L'equip català havia guanyat els cinc enfrontaments en els quals s'havien vist les cares: quatre partits de lliga regular i un en les semifinals de la Copa de la Reina. Enguany Valencia Basket ha guanyat els dos partits de lliga regular, mentre que Spar Girona es va quedar amb la final de la Copa de la Reina, la qual cosa deixa en un 2-1 a favor de les taronja el còmput d'aquesta temporada.

Dues victòries en lliga regular i una derrota en la final de Copa

Valencia Basket ha eixit vencedor dels dos partits de lliga regular d'aquesta temporada davant Spar Girona. El primer va ser en Fontajau (58-68) i el segon, més atapeït, a la Fonteta (58-55). Aquests triomfs van permetre a l'equip de Rubén Burgos acabar la lliga regular en segona posició per davant de les catalanes. No obstant això, elles es van emportar la final de la Copa de la Reina a la Fonteta per 72-62. La inexperiència del conjunt taronja no va poder enfront de l'ambició de Spar Girona, que mai havia alçat aqueix títol malgrat haver arribat a la final en les quatre edicions anteriors.

A la recerca de donar el primer colp

La particularitat del format de l'eliminatòria a partit d'anada i volta suposa que el passe a les semifinals es decideix per diferència de punts i no per nombre de partits guanyats. Per això, Valencia Basket, que es va guanyar en lliga regular el dret a tindre el segon i definitiu partit a la Fonteta, buscarà aconseguir un bon matalàs en l'anada en Fontajau que li permeta encarrilar el bitllet a la seua primera final de LF Endesa.

Les Campiones, cara a cara

Aquestes semifinals mesuraran ni més ni menys que als dos únics equips espanyols que han aconseguit algun títol aquesta temporada. Les Campiones de l'EuroCup Women cara a cara amb les Campiones de Copa de la Reina. Tots dos equips buscaran aconseguir un lloc en la final que els permeta lluitar pel doblet. En l'altre costat del quadre, Perfumerías Avenida, que va perdre el passat cap de setmana la final de la EuroLeague Women davant l'extraterrestre UMMC Ekaterinburgo, s'enfronta en aquestes semifinals a Lointek Gernika. L'equip de Salamanca anhelarà aqueixa final de lliga amb l'objectiu de no acabar la temporada en blanc.