Valencia Basket posa mig peu en la final de LF Endesa (64-73)

21/04/2021

Valencia Basket aconsegueix la seua primera victòria en unes semifinals de LF Endesa en un complicadíssim partit en Fontajau que va traure després d'una excepcional segona part davant Spar Girona. El conjunt taronja posa un primer mig peu en la final de la competició, mancant acabar el treball dissabte que ve a la Fonteta en el partit de tornada. Partidàs de Cristina Ouviña amb 13 punts, 7 rebots, 3 assistències, 2 recuperacions i 25 de valoració.

Va eixir al partit Spar Girona amb més seguretat sobre la pista, inaugurant el marcador amb un 5-0 d'eixida. Celeste estrenava a les taronja als dos minuts de l'inici del duel. Amb Julia Reisingerová fent molt mal sota el cércol, les catalanes anaven agafant avantatge, mentre Valencia Basket tenia dificultats per a trobar els espais davant la bona defensa local. Quan eixa renda arribaba als 9 punts, Rubén Burgos parava el partit per a reordenar a l'equip. Leticia esplaiava després del temps mort des del triple, però l'encert de Spar Girona va impedir que el conjunt taronja poguera retallar al final del primer quart, que acabava amb una diferència de 8 punts.

Les de Rubén Burgos arrancaven el segon període amb un triple d'Anna que reduïa a 5 punts. La bona defensa havia deixat a les catalanes quasi 3 minuts sense anotar, però Valencia Basket no va poder aprofitar-ho per a continuar retallant a causa de la falta d'encert. Un triple de Palau i cistella de Elonu elevaven a 10 la màxima. A poc a poc, Valencia Basket va anar trobant els espais i l'encert en atac i va arribar a reduir a 4 punts. No obstant això, una cistella sobre la botzina de Vasic deixava en 6 la diferència al descans (34-28).

La posada en escena després del pas pels vestuaris va ser molt més contundent per a València Basket. Parcial d'eixida 3-11 que col·locava a l'equip dos a dalt en el marcador. La solidesa en tots dos costats de la pista estava començant a donar els seus fruits, per la qual cosa el tècnic local parava el partit. El conjunt taronja va continuar creixent des de la defensa i amb un triple Bec posava el +5. La sequera per part de tots dos equips en la recta final de quart no va variar a penes el marcador, que seguia amb la mateixa diferència.

Celeste elevava aqueixa renda a 7 amb una canastra res més començar l'últim. La defensa taronja col·lapsava qualsevol intent Spar Girona de tornar al partit, mentre Gray les mantenia vives. Mantenint aqueixa idea de joc, Valencia Basket va començar a posar terra pel mig. Dos recuperacions seguides i cistelles de Raquel Carrera deixaven l'avantatge en una màxima de 16 punts. Quan semblava que les catalanes no estaven en partit, un parcial de 5-0 de Elonu reduïa a 11 i obligava a Rubén Burgos a parar el temps. No obstant això, un parcial de 10-0 de Spar Girona posava en problemes a les taronja, però van saber aguantar el vendaval i van acabar emportant-se la victòria.