Valencia Basket s’abona a les finals i disputarà la 3ª de la temporada (87-74)

24/04/2021

Valencia Basket ha tornat a fer-ho. Les jugadores de Rubén Burgos tornen a escriure una nova pàgina en la curta història del Club i disputaran per primera vegada la final de la Lliga Femenina Endesa. Les taronja van saber patir davant d'un gran Spar Girona, van fer valdre la seua renda en un partidaç i afrontaran la tercera final de la temporada en un any per al record en què es confirma una vegada més el creixement del projecte. Esta vegada a més, 500 persones van poder disfrutar de l'històric triomf en directe.

Després de dos minuts inicials de tensió, Reisingerová anotava els primers punts i responia Laura Gil. Començaven millor les visitants, amb atacs més fluids, però Allen mantenia a Valencia Basket. 8 punts de l'australiana recuperaven l'equilibri en un quart de defenses intenses i baixa anotació. Les locals es posaven per davant, un 2+1 d'Elderbrink igualava i Laia Flores posava el 16-17 després dels primers deu minuts.

Reisingerová va llançar les catalanes en l'inici del segon. Carrera frenava un poc la sagnia, però Gray s'entonava per a unir-se a la txeca, que dominava el pal i Valencia Basket necessitava més recursos en atac. Un 2+1 de la pívot va provocar el temps mort de Rubén amb Spar Girona acostant-se per primera vegada al marge de l'anada (20-28). La resposta van ser dos triples consecutius d'Ouviña i Trahan-Davis. Per moments el partit es va traslladar a un duel anotador entre Gray i Ouviña. La base va prendre les regnes de Valencia Basket i va impedir que el seu rival se n'anara en el marcador, a pesar dels intents de Vasic. Al descans, tot estava per decidir (33- 38).

Celeste Trahan-Davis inaugurava el tercer parcial, però Girona continuava pressionant, esta vegada des del joc exterior. Palau i Vasic van castigar, i van tornar a fregar el +9. La defensa taronja no aconseguia el nivell habitual, i ho aprofitaven les de Julbe, que amb un triple de Vasic, per primera vegada, es posaven per damunt en l'eliminatòria. La reacció va arribar amb un 4-0 amb Ouviña i Queralt com a protagonistes, i amb la segona tècnica a Alfred Julbe, que havia d'abandonar la pista, després d'una acció en què Gil i Romero tornaven a acostar a Valencia Basket a tres i donaven tranquil·litat. Precisament Leticia de nou posava el 54-55 de cara a l'últim parcial.

Es repetia la història i Trahan-Davis estrenava l'últim posant a les taronja per davant i Queralt li donava continuïtat amb un triple. El parcial era de 16-0 per a les taronja. Ho tallava Elderbrink amb un triple. Però Valencia Basket ja estava per davant, l'atac ja fluïa i la defensa mossegava. Ouviña estava en mode MVP i Queralt en la seua versió del partit d'anada. Spar Girona, a pesar de tot, es mantenia en el partit. I això que Allen tornava aparéixer amb 5 punts i un tap per a aconseguir la màxima per a les taronja. Van continuar barallant, però no va abaixar la intensitat un Valencia Basket que va saber administrar el seu avantatge i no va donar opció. Una vegada més, el projecte creix. Les valencianes deixen el seu rival fora de la final per primera vegada en 5 anys, i lluitaran per un nou títol. I que açò no pare.