Valencia Basket allarga la seua ratxa positiva en la pista de UCAM Múrcia (66-80)

30/04/2021

Valencia Basket ha encadenat la seua quarta victòria consecutiva en la Liga Endesa en imposar-se en la pista del UCAM Múrcia per 66-80 en un partit que va dominar des del segon quart de la mà de Dubljevic i Prepelic i es va anar al descans amb 16 d'avantatge. No obstant això, l'eixida en tromba dels murcians després de l’intermedi va deixar la renda en només dos punts, per la qual cosa el conjunt valencià la va tornar a fer créixer de nou, en este cas amb Hermannsson (11 punts i 4 assistències) i Sastre (12 punts amb 3/3 en triples) com a acompanyants ofensius d'un monumental Dubljevic, que va acabar el partit amb 26 punts, 3 rebots i 3 assistències.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un mat i un triple del pivot taronja van replicar als punts inicials dels murcians i després d'un intercanvi de fallades en el llançament, Williams des del tir lliure va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja. Un mat en transició del mateix Williams mantenia per damunt al Valencia Basket fins que un triple de Rojas i Cate van posar el 12-9 al pas pel minut 7. La falta d'encert exterior i les pèrdues no deixaven sumar a l'equip taronja i Strawberry des de la mitjana distància va ampliar la renda local fins a quatre tirs lliures de Dubljevic per a retallar a un. Cate baix l’anella i una safata de Hermannsson el deixaven en 16-15 en acabar el primer quart.

Dubljevic va trencar la falta d'encert exterior amb el segon triple taronja i Prepelic es va escórrer fins al cércol per a una safata en un inici de segon acte en el qual continuava sent complicat anotar per als dos costats, però Valencia Basket es va ficar ràpid en bonus gastant faltes per a tallar avantatges. Lima després de rebot ofensiu empatava el partit a 20 a sis minuts per al descans però Prepelic primer anotant des del tir lliure i després assistint a Dubljevic per al 2+1 mantenien per damunt al conjunt taronja. Un triple de Sastre va ampliar l'avantatge visitant i va portar a Sito Alonso a parar el partit amb 20-28 en arribar a la meitat del segon quart. Radovic des del tir lliure va tallar el parcial taronja en 0-8 però Dubljevic va tornar a fabricar-se el ganxo en la pintura i després d'una recuperació del propi capità taronja, Sastre li va trobar tallant per a una cistella amb addicional que posava la renda valenciana per primera vegada per damunt de la desena. Després d'una bona defensa, els papers es van invertir i va ser Dubljevic el que va assistir a Sastre per al triple, encara que Cate baix l’anella col·locava el 24-36 a tres minuts per al descans. Taylor va activar l'ofensiva murciana però Hermannsson en acció individual i Kalinic culminant una transició defensaven l'avantatge visitant. Hermannsson des del tir lliure i Tobey convertint en dos punts una passada de Kalinic manaven el partit al descans amb 28-44.

Lima i un triple de Rojas en el primer minut van ser la declaració d'intencions d'un UCAM Múrcia que va eixir molt millor després de l'intermedi i que amb una jugada de cinc punts de Webb va posar el 38-44 en menys de dos minuts de segona meitat. Van Rossom des de la mitjana distància va tallar el parcial en 10-0 però Bellas va ficar dos triples seguits per a acostar als locals a dos punts abans que Dubljevic li contestara amb un altre triple. Una acció fortuïta en la qual Rojas va colpejar al seu propi company Webb va refredar un poc el ritme dels murcians i ho va aprofitar Van Rossom baix l’anella per a tornar a estirar la renda taronja, primer convertint una safata a passada de Kalinic i després convertint un triple. Malgrat cinc punts de Rojas, un triple de Kalinic i un ganxo de Dubljevic mantenien estable en la desena la renda visitant. Labeyrie li va traure la cinquena personal a Lima però es va deixar un des del tir lliure, el que van aprofitar Radovic i Cate per a posar el 53-60. Hermannsson des del tir lliure i un ganxo de Dubljevic ho deixaven en 53-64 amb deu minuts per jugar.

Hermannsson va alimentar a Dubljevic perquè ficara el ganxo que obria l'últim acte, encara que el seu compatriota Radovic li va contestar amb un altre després de rebot ofensiu. L'equip taronja es va estavellar tres vegades amb la sòlida defensa murciana, però els locals no ho van aprofitar per a acostar-se i Sastre primer va ficar el tir per elevació en acció individual i després va traure tirs lliures, encara que només va aprofitar el primer d'ells. Radovic en transició posava el 57-69 a un poc menys de sis minuts per al final de l’encontre però després del temps mort, Hermannsson va convertir des de la mitjana distància. L'ajust defensiu dels murcians va complicar l'ofensiva taronja i un ganxo de Radovic va acostar a deu als locals amb menys de quatre minuts per jugar. Després d'una bona circulació de pilota, Sastre va culminar la jugada amb un triple i després de la doble tècnica a Labeyrie i Bellas, l'equip taronja va recuperar la pilota i Dubljevic va convertir des de la mitjana distància per a tornar a estirar a quinze la renda visitant. Bellas i Rojas van traure personals per a retallar un poc, però l'agressiva defensa intentant recuperar la pilota dels locals portava també a la línia al Valencia Basket per a mantindre el marge per damunt de la desena. Les últimes accions només van servir per a deixar el marcador en el definitiu 66-80.