Assalt final a Salamanca pel títol de lliga

05/05/2021

Valencia Basket torna a Salamanca en el tercer partit de la final de LF Endesa per a lluitar pel títol de lliga en l'últim i definitiu assalt enfront de Perfumerías Avenida (dijous 6, 19:00h, Würzburg, Teledeporte). El conjunt charro va recuperar el factor pista diumenge passat a la Fonteta en empatar l'eliminatòria, per la qual cosa el guanyador de l'últim partit es proclamarà campió de la LF Endesa. L'equip taronja tractarà de repetir l'èpica del primer partit per a alçar el seu segon títol de la temporada, el primer de lliga de la seua història.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha explicat que “tenim la sensació que ens queda ara un súper repte. Del partit eixirà el guanyador de lliga. Dos equips que per la marxa de l'any i pel que estem veient en aquest playoff som conscients que tots dos seríem mereixedors, però es decidirà en 40 minuts, segurament d'igualtat i més igualat que el que vam veure a la Fonteta on va haver-hi molta anotació i ritme i realment va ser un partidazo. Veurem per on transcorre aquest però segur que amb màxima ambició arribem. El primer partit de la sèrie vam poder guanyar-lo per bona realització del nostre pla de partit, per molt bona mentalitat i amb aqueixa mateixa arribem ara independentment que el partit siga en pista rival. És una cosa que sabíem i per un punt de average ha sigut així, que el factor pista estava del costat de Salamanca, però jo crec que si potser és una motivació encara major per a nosaltres”.

Laura Gil continua sent dubte

Valencia Basket repeteix convocatòria per a l'últim partit de la temporada. Rubén Burgos ha pogut comptar en els dos primers partits de la final amb totes les seues jugadores a excepció de Laura Gil. La jugadora arrossega molèsties en una cama, per la qual cosa s'està tenint precaució amb ella. El Club taronja mantindrà el pla que ha anat portant durant les últimes setmanes i la seua participació en el partit a Salamanca dependrà de la seua evolució.

El rival: Perfumerías Avenida

El conjunt de Salamanca arriba a aquest partit definitiu amb un bon empenyiment d'energia després d'haver aconseguit empatar l'eliminatòria i retornar la final a la seua casa. A més, Perfumerías Avenida podrà comptar amb públic durant tot el partit. I és que, en el primer partit de la final, a causa de l'hora del partit i el toc de queda, l'afició va haver d'abandonar el pavelló abans de la pròrroga. Una circumstància que no es repetirà fins i tot encara que s'allargara el partit, perquè l'hora de començament serà una hora abans.

Tot sembla indicar que l'única absència en el costat azulón serà la de Gajic que va patir al gener una musculotendinosa en el tríceps sural de la cama esquerra de grau II-III i encara no ha tornat a les pistes. En l'últim i definitiu partit de la final sembla poc probable que vaja a participar per la seua falta de ritme competitiu. Les jugadores més destacades en aquests playoffs estan sent la interior Nikolina Milic (12,7 punts, 6 rebots, 1,5 assistències 14,8 de valoració) i l'exterior Katie Lou Samuelson (13,8 punts, 4,3 rebots, 1,8 assistències, 2,3 robatoris i 13,8 de valoració).

Precedents: Molta igualtat aquesta temporada

Fins enguany Valencia Basket no havia aconseguit guanyar a Perfumerías Avenida en les seues dues primeres campanyes en la màxima categoria. Aquesta temporada, el conjunt taronja no sols ja ha aconseguit véncer a les charras, sinó que ha igualat les forces amb un 2-2. El balanç global continua sent clarament a favor de Perfumerías Avenida, amb un 8-2. Enguany, les azulonas es van emportar el primer partit de lliga regular a Salamanca, mentre que Valencia Basket va guanyar els dos següents de manera consecutiva, un triomf en lliga regular a la Fonteta i un altre en el primer partit de la final de lliga en Würzburg. Dels quatre enfrontaments d'aquesta temporada, tres d'ells han anat a pròrroga, la qual cosa reforça la idea de la igualtat entre tots dos equips.

Finals ajustats en els dos partits de la final

Si alguna cosa han demostrat els dos primers partits de la final és la tremenda competitivitat que demostren Valencia Basket i Perfumerías Avenida. El primer duel el va guanyar el conjunt taronja de 3 punts gràcies a un 2+1 de Raquel Carrera en la pròrroga. L'empat en l'eliminatòria el va tancar l'equip de Salamanca amb un triple de Katie Lou Samuelson per només dos punts. El tercer partit, amb els precedents anteriors, tot apunta al fet que serà també una exhibició d'igualtat.

A la recerca del doblet i la EuroLeague Women

Valencia Basket torna a tindre a 40 minuts el somni del doblet i de la plaça de EuroLeague Women. Amb el triomf en el primer partit, les taronja es van guanyar el dret a arribar fins i tot a un tercer partit en cas de fallar en el segon xoc a la Fonteta, com així va ser. Würzburg decidirà el campió de la LF Endesa, seria el primer títol de lliga per a Valencia Basket, el seté de Perfumerías Avenida. A més, aqueix títol porta al seu costat un cobejat premi: el bitllet per a la EuroLeague Women. Una competició que, si bé el conjunt charro ja el coneix bé perquè aquesta temporada va quedar subcampió, les taronja per la seua part buscaran la seua primera participació.

Només María Pina, Laura Gil i Queralt Casas han guanyat la LF Endesa

La jugadora de la plantilla taronja amb més experiència a guanyar títols de lliga a Espanya és Laura Gil, que ha alçat el trofeu fins a quatre ocasions. 3 amb Perfumerías Avenida en les temporades 2010/11, 2016/17 i 2017/18 i 1 amb Rivas Ecópolis en la 2013/14, quan va guanyar la lliga al costat de Queralt Casas, que només s'ha emportat el títol en aqueixa ocasió. María Pina, igual que Casas, compta amb una lliga, en el cas de l'aler la va aconseguir en la 2012/13 amb Perfumerías Avenida.