Pluja valenciana en la pista del líder per a aconseguir la sisena seguida (69-79)

09/05/2021

Valencia Basket completa un bon partit davant el líder de la Lliga Endesa, el real Madrid, que només havia caigut derrotat en una ocasió en les 33 primeres jornades de la competició. Treball coral basat en una bona defensa per a sumar la sisena seguida i continuar optant a ser caps de sèrie en el PlayOff.

Jaume Ponsarnau va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Dos encerts des de la mitjana distància de Tobey i Van Rossom i un triple de Kalinic van donar una primera renda al quadre taronja, que Tobey va allargar amb un mat després d'assistència de Van Rossom i amb un triple per a posar el 3-12 després dels primers tres minuts. Tobey va replicar amb un nou triple a la cistella de Laprovittola que tallava el parcial taronja i Van Rossom la va estirar amb un altre encert des de la mitjana distància per a posar el 5-17 en arribar a la meitat del primer quart. Tobey es va anar fins als dotze punts en els primers sis minuts penjant-se després d'una passada de Vives abans de deixar pas a Dubljevic i després del temps mort, un triple de Van Rossom va estirar la renda visitant fins als quinze punts. Prepelic va respondre a la cistella de Poirier però un triple de Llull col·locava el 12-24 a dos minuts per a acabar el primer acte. Després de diverses bones defenses i un triple de Sastre, el primer quart va acabar amb 12-27.

Hermannsson va ficar la primera del segon acte després d'un inici en el qual les defenses es van imposar als atacs i amb Dubljevic assegurant el rebot defensiu, Prepelic es va escórrer fins a l’anella per a ficar la safata i Sastre va posar l'avantatge taronja per damunt de la vintena anotant després de rebot ofensiu amb el 12-33. Encara que Poirier va palmejar dins la primera cistella blanca després de quatre minuts de quart, Labeyrie va convertir en dos punts una pilota penjada i Tobey no es va deixar res des de la línia del tir lliure per a defensar la renda visitant. Taylor va anotar el triple des de la cantonada però Prepelic també va estar infal·lible des de la línia de personal. El Real Madrid va pujar la intensitat defensant per damunt de l’anella i Taylor va tornar a convertir des de la cantonada, però Tobey va traure profit del bonus per a convertir des del tir lliure. Un triple de Llull i un palmeig de Poirier van acostar a l'equip de casa però Dubljevic es va fabricar el ganxo per a deixar el marcador en 27-43 en arribar al descans.

Un triple de Vives va obrir la segona meitat encara que cinc punts seguits de Carroll van activar l'ofensiva local abans que Kalinic contestara amb un altre triple des de la cantonada. Thompkins, un triple de Taylor i Poirier en la pintura van posar el 39-49 en arribar a la meitat del tercer quart. Una tècnica a la banqueta local i una altra a l'entrenador li van donar dos tirs lliures a Van Rossom i malgrat la cistella de Laprovittola, Dubljevic des de la línia de personal mantenia la renda taronja per damunt de la desena i malgrat els tirs lliures de Taylor, Sastre va clavar un triple després de rebot ofensiu que donava aire al quadre taronja i la jugada després de temps mort li donava a Hermannsson un triple des del centre del camp que convertia sobre la botzina de quart per a deixar el marcador en 43-60 amb deu minuts per jugar.

Prepelic va tallar per la zona per a anotar la safata a taula però un triple de Llull i un mat després de recuperació de Poirier posaven el 48-62 abans d'un palmeig de Labeyrie. Un triple de l'ala-pivot francés del Valencia Basket va ser contestat per un altre de Vukcevic i encara que Dubljevic també va convertir des de darrere de l'arc, Vukcevic va repetir l'encert de tres punts. Poirier en la pintura va posar el 58-70 però Hermannsson li va replicar des de la mitjana distància en una acció individual i la defensa taronja va provocar la pèrdua en la següent acció. Valencia Basket no trobava l’anella però defensava fins que un triple de Llull posava el 61-72 per a entrar en els últims tres minuts. El tir de Tobey no va entrar i Causeur va baixar l'avantatge taronja de la desena però després d'una bona defensa, un triple de Labeyrie acabava amb la sequera taronja. Causeur ho contestava per a posar el 66-75 amb minut i mig per a acabar però Hermannsson va traure la falta i no va perdonar des de la personal per a entrar per damunt de la desena d'avantatge en l'últim minut. Llull va ficar el triple però Hermannsson es va inventar una cistella en acció personal que va posar el 69-79 definitiu.