Rumb a les semifinals amb tensió i emotivitat! (78-73)

05/06/2021

València Basket aconsegueix la victòria en el definitiu tercer partit de la sèrie en un partit que va dominar en quasi tots els minuts i que va aconseguir tancar en un final atapeït. Les accions finals de Kalinic van sentenciar un partit marcat per l'emotivitat, amb el minut de silenci per Jorge Bauset i per l'ànim al nostre president Vicente Solá, hospitalitzat després d'un accident de trànsit.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Nikola Kalinic, Derrick Williams i Mike Tobey. Un mat del pivot taronja va replicar a la cistella inicial de Sedekerskis i un triple de Kalinic des de la cantonada va posar per primera vegada per davant a l'equip taronja. El propi aler serbi va culminar una transició i després d'un parell de bones defenses, Van Rossom va trobar a Tobey que va ampliar el parcial baixant un alley-oop. Kalinic es va fabricar el corredor fins a l’anella per a posar el 11-4 abans d'un triple de Polonara però Tobey va replicar en l'altre costat amb un 2+1. Polonara va repetir amb un altre triple però Van Rossom li ho va retornar immediatament. Després del tercer triple seguit dels visitants, la defensa va recuperar una pilota que Van Rossom va servir a Williams per a penjar-se en transició i una pilota penjada que Labeyrie va convertir en dos punts va respondre a l'acció individual de Peters. TD Systems Baskonia replicava a tots els colps fins que es va acostar a dos amb dos llançaments lliures de Peters, encara que una acció individual de Prepelic i un tap de Labeyrie ho deixaven en 23-19 en acabar el primer quart.

Dubljevic es va fabricar el ganxo en la pintura i Labeyrie va ficar un triple per a contindre l'aparició ofensiva de Dragic, la qual cosa unida a una pilota penjada baixada pel propi ala-pivot francés defensava la renda local. La defensa taronja va tancar el seu cércol en les següents accions i Dubljevic baix l’anella i Hermannsson completant una transició posaven per primera vegada la desena d'avantatge per a l'equip taronja (34-24 min.16). Després del temps mort, Jekiri i Peters van tallar el parcial valencià però després d'una recuperació, Sastre primer va clavar un triple i després es va deixar un des del tir lliure per a defensar la renda local. L'escorta balear seguia encertat de cara al cércol i va donar resposta a un 2+1 de Fall i després Kalinic va convertir un triple encara que Henry li va contestar amb un altre per a deixar el marcador en 43-34 en arribar al descans.

Després d'una recuperació de Kalinic, Tobey va baixar un alley-oop per a obrir la segona meitat i després de la cistella de Henry, el propi pivot taronja va tornar a baixar una pilota penjada per a convertir-la en dos punts. Van Rossom amb una safata en transició defensava la renda taronja però Giedraitis ho baixava fins al 49-42 en arribar a la meitat del tercer acte. Van Rossom va ficar el tir per elevació i Prepelic va contestar amb un altre al triple de Dragic, la qual cosa unida a un encert des de la mitjana distància de Dubljevic tornava a estirar la renda taronja fins als onze i portava a Ivanovic a parar el partit. Un triple de Labeyrie contenia l'aparició ofensiva de Giedraitis però un triple de Peters ho deixava en 59-53 amb deu minuts per jugar.

Una cistella amb addicional (fallat) de Vives va obrir l'últim acte però Giedraitis va recuperar una pilota per a penjar-se abans que Dubljevic es fabricara la cistella en la pintura. Un triple de Polonara i una safata de Dragic posaven el 63-60 amb un poc menys de huit minuts per jugar, la qual cosa portava a Ponsarnau a parar el partit. En els següents dos minuts ningú va poder anotar fins que dos tirs lliures de Labeyrie van trencar la sequera ofensiva dels taronja i després d'una bona defensa, Kalinic va clavar el triple per a donar un poc d'oxigen a l'equip taronja en arribar a la meitat de l'últim acte. Peters va posar el 68-62 abans que Dubljevic es deixara un des del tir lliure i després Van Rossom va forçar la pèrdua i va assistir a Tobey per a l'encert des de la mitjana distància. Peters va ficar el triple per a posar el 71-65 en entrar en els últims tres minuts però Kalinic va traure la falta de tirs i no va perdonar des de la línia. Un nou triple de Dragic va acostar als visitants i Henry es va penjar per a posar el 73-70 amb 1:50 per jugar. Van Rossom es va escórrer fins a l’anella per a la safata però Polonara va ficar un nou triple per a posar a dos als visitants. Ni el triple de Kalinic ni el de Giedraitis van entrar i Kalinic es va escórrer per la línia de fons per a ficar la safata que posava quatre a dalt a l'equip taronja amb 27 segons per a acabar. El triple d'Henry no va entrar i va haver-hi falta ràpida sobre Kalinic, que es va deixar un des del tir lliure. L'equip taronja va recuperar el servei de fons i va amagar la pilota per a acabar emportant-se el triomf per 78-73.