Valencia Basket s'agarra a la Fonteta per a continuar viu en les semifinals (85-67)

08/06/2021

La Fonteta va impulsar a Valencia Basket per a forçar el tercer partit de les semifinals de la Liga Endesa davant el Real Madrid després de guanyar la segona trobada de la sèrie per 85-67 en un encontre en el qual l'equip taronja va dominar de principi a fi i en el qual va arribar a manar fins per 22 punts. En un triomf coral on tothom va aportar per a la victòria, Louis Labeyrie amb 18 punts i Prepelic amb 11 van ser els més destacats en la faceta ofensiva. El dijous 10 a les 22:00 hores en el Wizink Center es decidirà la passada al Playoff Final de la Liga Endesa.

 

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Guillem Vives, Fernando San Emeterio, Derrick Williams i Bojan Dubljevic. Un triple del capità taronja va obrir el marcador i malgrat tres tirs de Carroll, un triple de Vives, una acció individual de San Emeterio i un ganxo de Dubljevic donaven una xicoteta renda després dels primers tres minuts amb el 10-3. Carroll assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però Dubljevic va trobar a Williams en la pintura i Prepelic va traure dos llançaments lliures per a equilibrar-ho abans que una transició culminada per Taylor col·locara el 14-11 al pas pel minut 7. Klemen primer va tornar a fer l'eslàlom fins al cércol per a la safata i després va traure dos tirs lliures, encara que Tavares i un triple de Rudy van acostar als blancs a dos abans d'un mat en transició de Labeyrie i una safata en carrera de Hermannsson. L'islandés va replicar amb una altra acció individual a un palmeig de Tyus per a deixar el marcador en 24-18 en acabar el primer quart.

 

Després d'un inici en el qual ningú aconseguia anotar, Tobey primer va baixar un alley-oop manat per Sastre i després un altre amb tir lliure addicional que li va subministrar Hermannsson per a posar l'avantatge per primera vegada per damunt de la desena abans d'un triple de Causeur. Kalinic es va anar fins al cércol per a la safata però Garuba va repetir des de darrere de l'arc per al 31-24 en arribar a la meitat del segon acte. Hermannsson va convertir des de la mitjana distància i Dubljevic va trobar la passada picada a Labeyrie per a portar a Laso a parar el partit però tot i l'aturada Prepelic va anotar a anella passada per a fer créixer la renda taronja fins als tretze amb el 37-24. Labeyrie va replicar amb dos ganxos al mat de Tavares i a un triple de Garuba i la jugada de pissarra va acabar amb un acrobàtic triple a taula de Hermannsson per a manar el partit al descans amb 44-29.

 

Un palmeig de Dubljevic va obrir la segona meitat i després d'una recuperació de Vives, el propi base català va anotar des de la mitjana distància per a posar una màxima de +19 abans d'un mat de Tavares. Vives va trobar a Williams perquè baixara el alley-oop abans que Alocén i Carroll amb un triple activaren l'ofensiva madrilenya per a posar el 50-36 en arribar a la meitat del tercer quart. Van Rossom va convertir la safata malgrat l'oposició de Tavares però Garuba i Carroll des del tir lliure continuaven retallant l'avantatge taronja abans que Williams baixara un altre alley-oop. Un triple de Taylor posava el 54-43 però Prepelic li va contestar ràpid amb un altre i Dubljevic va palmejar per dues vegades per a convertir una altra cistella que defensava la renda taronja. Després de la cistella de Tyus, una falta en atac i una tècnica per floppear a Prepelic van suposar una acció de tres punts que va acostar als visitants a onze abans d'un 2+1 i un tir de Labeyrie trepitjant la línia de tres que ho deixava en 64-48 amb deu minuts per jugar.

 

Kalinic es va fabricar el ganxo en la pintura, després va assistir a Tobey per a la cistella i després de recuperar la pilota li la va donar a Labeyrie per a la safata que posava la renda taronja per damunt de la vintena. Tobey des del tir lliure posava el 71-50 i pese al triple d'Alocén, Kalinic convertia en la pintura i després donava la passada en velocitat per a la safata de Sastre per a fer créixer encara més la renda taronja. Alocén va continuar ficant des de fora però Labeyrie li contestava amb un altre triple abans de retirar-se per a deixar el seu buit a Jaime Pradilla a cinc per a acabar amb el 78-56. Tobey va convertir a taula i encara que l'equip taronja no trobava encert en els compassos finals marcats per la presència dels jugadors de rotació en la pista en els dos equips, almenys no va baixar el pistó en defensa per a acabar tancant el partit amb un resultat de 85-67.


TAGS: