Fernando San Emeterio finalitza la seua gran carrera com a jugador i s’acomiadarà a la Fonteta

01/07/2021

Un dels jugadors espanyols més importants de les últimes dues dècades, Fernando San Emeterio, ha decidit posar punt i final a la seua carrera esportiva com a jugador, i s'acomiadarà de manera pública en un acte que tindrà lloc demà divendres a les 20:30h en la pista central de la Fonteta, pavelló que li ha vist jugar durant els últims 6 anys de trajectòria vestint els colors del Valencia Basket. L'acte tindrà accés gratuït per a tots els aficionats i es podrà accedir descarregant l'entrada enel següent enllaç.

 

Un gran acte de comiat

La pista de la Fonteta serà l'escenari principal per a un acte al qual estan convidats tots els aficionats que ho desitgen, i per al qual està prevista la presència de múltiples personalitats, inclosa la de la Selecció Espanyola Masculina, que es troba preparant els pròxims Jocs Olímpics, i que l'endemà disputaran a la Fonteta un partit preparatori davant l'Iran.

 

Un jugador per a la història taronja… i espanyola

Des que arribara al Valencia Basket en l'estiu de 2015, San Emeterio ha sigut part indispensable en els últims tres títols alçats pel nostre equip masculí i s'ha ficat entre els millors de la història de l'entitat en partits disputats (seté amb 320) i en punts (huité amb 2.703).

 

Triple campió amb Valencia Basket

Fernando San Emeterio va arribar a València en l'estiu de 2015 procedent del Baskonia. I des del primer moment es va convertir en una peça indispensable en l'engranatge taronja, clau en els tres últims títols alçats pel nostre Club en categoria masculina. Després de perdre dues finals en 2017, l'aler càntabre va ser un dels jugadors destacats en la consecució del trofeu de la Lliga Endesa d'aqueixa temporada, la qual cosa li va valdre ser convocat de nou pel combinat nacional per a penjar-se la medalla de bronze en l'Eurobasket 2017, la seua cinquena medalla amb la Selecció.

 

Posteriorment encadenaria altres dues temporades alçant un trofeu, amb la Supercopa Endesa 2017 guanyada al Herbalife Gran Canaria i l'Eurocup 2018-19 aconseguida després d'imposar-se en la final a l'ALBA Berlín. San Emeterio va jugar recentment el seu partit 643 en la Lliga Endesa, la qual cosa li ha valgut per a col·locar-se en la desena posició en l'històric de partits disputats en la competició nacional. En la faceta internacional, Fernando San *Emeterio ha disputat 37 dels seus 109 partits amb l'equip nacional espanyol i es va penjar les seues últimes dues de les seues cinc medalles en categoria absoluta amb Espanya durant la seua etapa com a jugador taronja.

 

Històric a Valencia Basket

187 d'aqueixos partits en la acb els ha disputats amb la camiseta taronja, als quals si li unim 122 en competicions europees, 8 en Copa del Rei i 3 en la Supercopa Endesa sumen un total de 320 partits de Fernando San Emeterio amb el Valencia Basket. Una xifra que li converteix en el seté jugador amb més trobades disputades amb nostra Club. L'aler càntabre és també històric en altres dos dels apartats més significatius del joc, sent el huité màxim anotador de la història del Club (2.703 punts) i el nové màxim assistent (578). Durant les seues sis temporades a Valencia Basket, els seus números han sigut de 8,4 punts, 2,4 rebots, 1,8 assistències i 9,5 crèdits de valoració.

 

El Club vol agrair la professionalitat, el lliurament i el treball realitzats per San Emeterio durant el temps que han defensat la camiseta taronja i li desitja el millor en el seu futur, tant a nivell professional com personal.


TAGS: