Inici de la pretemporada amb triomf davant Casademont Zaragoza (73-88)

27/08/2021

Valencia Basket va obrir la pretemporada amb un triomf en imposar-se al Casademont Zaragoza per 73-88 en la primera edició del Memorial Pepe Lanzuela on el primer partit amistós entre equips acb jugat a Terol va completar l'aforament permés de 600 espectadors. L'equip taronja va començar amb un gran primer quart impulsat pel seu encert exterior i va administrar bé el seu avantatge malgrat els intents del quadre aragonés en un partit en el qual les cinc absències per lesió van ser cobertes per cinc jugadors del LEB Plata, amb un paper destacat de Guillem Ferrando (10 punts) i Millán Jiménez (8), sent Dubljevic amb 20 punts va ser el màxim anotador.

El primer quintet de l'entrenador Joan Peñarroya va ser el format per Sam Van Rossom, Martin Hermannsson, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple del base belga va ser la primera cistella de la pretemporada i dues cistelles seguides de Pradilla van replicar al primer encert aragonés, obra de Okoye. Un ganxo de Dubljevic va ampliar la renda taronja fins al 2-9 abans d'un triple de Cook al qual va replicar Puerto amb un altre. Un mat de Pradilla col·locava el 7-14 al pas pel minut 6 i un triple de Ferrando responia al de Mobley per a defensar la renda taronja. Pradilla culminant en carrera i un ganxo de Bressan col·locaven per primera vegada la desena d'avantatge per al 10-21 i un triple de Van Rossom pesava més que els tirs lliures de Yusta. Una recuperació va acabar amb antiesportiva sobre Guillem Ferrando que va acabar amb una jugada de quatre punts amb els tirs lliures del base i la primera cistella com taronja de Rivero. Un triple de Millán Jiménez deixava el marcador en 12-31 al final del primer quart.

Dubljevic va ficar la primera del segon acte, l'antiesportiva sobre Cook es va quedar només en els dos punts i el capità taronja va repetir en la pintura de manera acrobàtica convertint a taula. Dimitrijevic es va estrenar des del tir lliure per a posar el 14-37 a sis minuts del descans i Ramón Vilà va encendre un poc l'ofensiva aragonesa però Hermannsson continuava aportant punts per a la caldera taronja des del tir lliure. Dimitrijevic des de la mitjana distància defensava la renda però el Casademont Zaragoza va castigar els errors per a córrer i anotar en transició o convertir des del tir lliure i encadenar un parcial de 9-0 que retallava el seu desavantatge fins al 28-43. Dubljevic va traure falta de tirs per a tallar el parcial en contra però la dinàmica del quadre aragonés ja era molt més positiva i al descans es va arribar amb un resultat de 32-45.

Dubljevic va convertir la primera de la segona meitat a passada de Hermannsson i després va clavar un triple per a tornar a estirar la renda taronja però Radoncic i García no deixaven que cresquera massa. Un tir lliure de Puerto i un triple de Ferrando posaven el 36-54 però Okoye i Radoncic tornaven a retallar per a col·locar a onze als aragonesos i provocar el temps mort de Peñarroya. L'entrada de Van Rossom i Rivero li va canviar la cara a l'equip. Un triple del belga va tallar el parcial en contra i dos poderosos 2+0 en transició i un palmeo del cubà col·locaven l'avantatge taronja prop de la vintena. McLean va despertar als seus però Millán Jiménez i Ferrando trobaven el cércol prou per a deixar-lo en 49-68 amb deu minuts per jugar.

L'equip aragonés va eixir millor en l'acte final i es va recolzar en el seu joc interior i en Yusta per a continuar menjant-se l'avantatge taronja abans d'un contundent mat de Rivero i un triple de Puerto. Un nou triple, obra de Dubljevic col·locava el 60-79 amb cinc minuts per a finalitzar el partit. El quadre aragonés es negava a soltar-se del partit i va trobar al seu referent Stan Okoye anotant des de fora però Dubljevic continuava fent mal en la pintura i de nou Rivero en carrera, esta vegada després d'una recuperació de Guillem Ferrando, convertia un mat per a no permetre que el Casademont Zaragoza inquietara la victòria taronja. En els compassos finals, els joves van copar el protagonisme i amb un triple de Puerto el partit va acabar amb triomf taronja per 73-88.