Valencia Basket es llueix en la seua primera posada de llarg (77-61)

07/09/2021

Valencia Basket es va estrenar de la millor forma possible en la I edició del Trofeu Ciutat de València de l'equip femení. El seu primer partit de presentació de la història amb el millor resultat possible davant un gran equip amb tradició europea com el Polkowice. Ángela Salvadores es va estrenar amb la camiseta taronja amb 15 punts i la canterana Elba Garfella va debutar amb el primer equip, encara que no de manera oficial. La màxima anotadora va ser Marie Gülich amb 16 punts. El partit de l'equip de Rubén Burgos va donar el tret d'eixida a una vesprada festiva a la Fonteta al qual seguien la presentació telemàtica dels equips de Planter i Escola, la presentació dels primers equips i el partit entre el conjunt masculí i el Herbalife Gran Canària.

El primer quintet del Valencia Basket 21-22 va ser el format per Leticia Romero, Queralt Casas, Lorena Segura, Raquel Carrera i Marie Gülich i la primera cistella va ser de la pivot alemanya. La solidesa defensiva per a les de Rubén Burgos en els primers compassos es va traduir en un parcial de 8-0, amb dos triples de Segura, que obligava les visitants a parar el partit. La sagnia taronja va augmentar amb l'eixida de Salvadores a pista, repartint joc per a les seues companyes. Mavunga tancava el parcial de 15-0 però Gülich elevava l'avantatge a 14 des del triple.

L'anella semblava que s'havia tancada en l'inici del segon quart. Transcorreguts dos minuts, les poloneses havien fet un 4-0 que ajustava el marcador i Burgos el parava. Trahan-Davis va frenar la sequera i Romero anotava de manera consecutiva des de la línia de 6,75 per a tornar a marcar les distàncies. Carrera col·locava la màxima en 15 punts. Malgrat els esforços de les visitants per trencar la barrera dels 10 punts, les de Rubén Burgos sempre feien rèplica i van aconseguir mantindre eixe matalàs al descans (37-26).

La maquinària taronja continuava funcionant al descans després del pas pels vestuaris. D'un 0-4 inicial, Valencia Basket va passar a un 9-0 culminat amb un tir de mitjana distància de Carrera, que posava la màxima en +20. Pel costat visitant sol Mavunga i Spanou sostenien al seu equip. Pel costat valencià, en un partit molt coral, Gülich estava imparable des de totes les posicions. En la recta final del tercer quart, una Trahan-Davis molt protagonista sota l’anella contribuïa a mantindre les distàncies, no baixant dels 15 punts d'avantatge.

En l'últim període la trobada estava ja pràcticament decidit. Les taronja van continuar donant espectacle a la Fonteta compartint la pilota i amb 9 d'11 jugadores aportant en anotació. L'equip tenia gana i així ho va demostrar en la pista fins a l'últim sospir. Un triple a taula de Salvadores retornava la renda de 20 punts mancant menys de 2 minuts. El final perfecte per a un partit de presentació històric.