Derrota ajustada en l'inici de la Liga Endesa (67-72)

18/09/2021

Va tornar la Liga Endesa i va tornar en un partit davant un rival d'entitat com Baskonia. Les graderies van estrényer i l'equip va tractar d'aconseguir la victòria fins a l'últim segon, però els vitorians van sentenciar amb les cistelles finals de Matt Costello. Bojan Dubljevic amb 14, i Josep Puerto i Mike Tobey amb 12 punts van ser els màxims anotadors taronja.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo i un triple després de rebot ofensiu del capità taronja va obrir el marcador però cinc punts seguits de Giedraitis van equilibrar el marcador i Nnoko va posar per davant als vitorians. Hermannsson i un poderós mat de Pradilla li van donar la volta de nou al marcador i un triple de Dubljevic col·locava el 12-9 en arribar a la meitat del primer acte. El base islandés trobava a Claver contra taula allargant el parcial que tallava Nnoko. Una cistella amb addicional de Giedraitis empatava el partit a 14 abans de dos tirs lliures de Labeyrie, que s'estrenava en la temporada després de la seua lesió. Cinc punts seguits de Fontecchio van posar per davant al quadre visitant però Tobey va tornar a equilibrar-ho per a deixar-ho en empat a 19 al final del primer quart.

Un triple de Labeyrie va obrir el segon acte però l'aparició ofensiva de Costello i Enoch va obrir un parcial en contra que col·locava el 22-27 abans d'un triple des de la cantonada de Puerto. Un altre triple, obra de Dimitrijevic, i una cistella per elevació de Puerto canviaven el sentit del partit però una safata després de recuperació de Giedraitis posava el 30-31 a quatre minuts per al descans. La falta d'eficàcia en el tir de tres i les pèrdues van llastrar a l'equip taronja fins al descans amb una severa aturada ofensiva, però almenys els homes de Peñarroya van trobar energia en defensa per a no encaixar massa i arribar al descans amb 30-36.

Un 2+1 de Tobey va obrir la segona meitat i encara que Baldwin i Giedraitis van estirar a huit la renda visitant, el propi Tobey va encadenar una cistella i dos tirs lliures per a sostindre ofensivament a l'equip taronja. Dos llançaments des de la personal de Puerto i Tobey convertint en dos punts una preciosa assistència de Dimitrijevic van retallar i el propi base macedoni des de la línia del tir lliure li donava la volta al marcador. Dimitrijevic va conduir una transició que va acabar amb una assistència del macedoni a Puerto per a un triple que ampliava el parcial taronja i portava a Ivanovic a parar el partit. Pese a l'aturada, Dimitrijevic des del tir lliure estirava el parcial a un 13-0 per al 48-42 abans que Granger acabara amb la sequera ofensiva del Baskonia amb una acció individual. Una bona circulació va acabar amb un mat de Puerto a passada de Dubljevic, que després de recuperació no perdonava des del tir lliure. Nnoko i Sedekerskis van retallar però Van Rossom va trobar a Dubljevic en la pintura per a deixar-ho en 54-48 amb deu minuts per jugar.

Dos triples seguits de Granger i Giedraitis van empatar el partit a 54, la qual cosa va portar a Peñarroya a parar el partit amb minut i mig jugat de l'últim acte. Després de l'aturada, Hermannsson des de la mitjana distància i un triple de Labeyrie mantenien per damunt al quadre taronja, la qual cosa unida a una recuperació de Dubljevic que va acabar amb un mat del propi ala-pivot francés donava una mica d'oxigen al Valencia Basket amb el 61-56. Un triple de Granger i dos tirs lliures de Costello empataven el partit a 61 amb quatre minuts per jugar però Hermannsson es va fabricar la cistella en una acció individual però els tirs lliures de Granger, Giedraitis i Enoch col·locaven el 63-66 a dos minuts per a acabar. Dubljevic va forçar la personal en el rebot ofensiu per a no deixar-se res des de la línia del tir lliure, Enoch va anotar un ganxo i després de la fallada de Dubljevic, Costello va baixar un alley-oop per al 65-70 a 40 segons del final. Dimitrijevic va anotar la safata ràpida però Baskonia va esgotar la possessió i el palmeig de Costello va ser vàlid per una dècima per a tornar a posar cinc a dalt als visitants. L'última ofensiva de l'equip taronja no va entrar i el partit va acabar amb derrota per 67-72.