Valencia Basket cau davant l'amfitrió i es complica la EuroLeague Women (48-56)

21/09/2021

Valencia Basket dependrà del resultat del partit entre el Schio i el Bourges per a tindre opcions de classificar-se per a la EuroLeague Women. L'equip taronja no va poder superar a l'amfitrió en el primer partit i només una derrota del Schio demà davant Bourges i una victòria el dijous davant les franceses, guanyant el average als altres dos equips, proporcionaria el bitllet per a la màxima competició continental. La falta d'encert i la duresa del rival va passar factura a les de Rubén Burgos en el tercer partit en quatre dies en aquest inici de temporada.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Lorena Segura, Queralt Casas, Laura Gil i Marie Gülich. Molta energia de les jugadores, defensant bé, arribant a les ajudes i tancant el rebot i movent la pilota en atac, encara que l'encert no acabava d'acompanyar. La pressió de les locals feia mossa mentre aprofitaven el seu encert des de la línia de triple. Passat l'equador del primer quart, el ritme del partit va créixer, però el marcador es va quedar embossat fins que Schio va aconseguir una primera renda de 5 punts. Carrera i Trahan-Davis trencaven aqueixa sequera i el primer quart acabava amb igualtat.

Amb un parcial de 6-0 d'eixida, amb 4 punts seguits de Raman, Valencia Basket es posava per davant. No obstant això, la duresa de les italianes impedia trobar la típica fluïdesa de l'equip. Sottana igualava amb un 5-0 particular. En aqueix moment es va succeir un intercanvi de colps, encara que Valencia Basket anotava de dos en dos i Schio tres en tres. Fet que va provocar que les amfitriones agafaren la davantera, fins que es van posar a 6 punts d'avantatge i Burgos va haver de parar el partit. L'equip seguia sense sentir-se còmode davant la defensa asfixiant rival, mentre elles sí que trobaven bons tirs i encert. La diferència va quedar en 11 punts amb una Laksa descomunal al descans (22-33).

Gülich va estrenar a les taronja en el tercer amb 4 punts consecutius, baixant a l'equip de la barrera dels 10 punts. Un parcial que Schio no va tardar a retornar, perquè el seu encert no havia baixat després del pas pels vestuaris. A cada intent de remuntar el partit de Valencia Basket, les italianes contestaven. A poc menys d'un minut per al final de quart, Keys les posava a 13 punts, la màxima fins al moment, mentre a les taronja no els entraven els tirs. Així quedava el final del tercer quart amb encara 10 minuts per disputar-se.

Valencia Basket no s'havia donat per vençut i va començar l'últim període amb un 4-0 que baixava a 9 punts la distància després de tirs lliures de Carrera. L'amenaça de remuntada va durar poc. De nou Schio es posava a 13 punts i cada vegada quedava menys temps per a donar-li la volta al partit. El conjunt taronja no va baixar la pressió defensiva, però les italianes treien avantatge dels desajustaments. Amb una mica més de 4 minuts de partit per davant, Trahan-Davis va baixar una altra vegada als 9. No obstant això, Grouda estava imparable sota l’anella i va retornar al seu equip a la renda de 13 punts. El primer triple del partit va arribar quasi al final per part de Ouviña amb 10 punts de distància. La mateixa Ouviña ho va baixar a 8 des del tir lliure però ja no va haver-hi temps per a més.