Victoria de caràcter en la pista del Baxi Manresa (69-89)

24/09/2021

Valencia Basket va estrenar el caseller de victòries en l'actual temporada de la Liga Endesa amb una victòria sobreposant-se a totes les dificultats en la pista del Baxi Manresa per 69-89. L'equip taronja va agafar el comandament del partit des d'un parcial de 0-10 i el va controlar des de la defensa cuidant als seus efectius disponibles i amb importància en eixe treball defensiu dels quatre joves del LEB Plata que van completar la convocatòria. En l'aspecte ofensiu, Nenad Dimitrijevic i Josep Puerto, amb 17 punts cadascun, van liderar a l'equip amb bones aportacions de Dubljevic (14), Claver (13) i Labeyrie (13).

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Dimitrijevic, Puerto, Claver, Pradilla i Dubljevic. Un triple del capità i una acció individual de Dimitrijevic van replicar al bon inici ofensiu de Sima i Moneke i un triple del macedoni va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja amb el 7-8 abans d'un altre triple, obra de Berzins i una cistella després de robatori de Francisco. Puerto des del tir lliure va convertir i encara que va millorar en defensa, a l'equip taronja li va faltar encert exterior per a acostar-se fins a un triple de Labeyrie i un encert des de la mitjana distància de Dimitrijevic per a tornar a posar-se per davant. Amb tres xavals del LEB Plata en pista, una connexió entre el francés i el macedoni va allargar el parcial amb una cistella amb addicional i després d'una recuperació, Labeyrie va fer més gran la ferida des de la mitjana distància. Un triple de Francisco ho va tallar en 0-10 però dos tirs lliures de Dimitrijevic ho deixaven en 17-22 al final del primer quart.

El base macedoni de Valencia Basket continuava suportant a l'equip en atac en l'inici del segon acte anotant o assistint a Claver per al triple que posava el 17-26. Un nou triple, obra de Puerto, posava per primera vegada la desena d'avantatge i dos ganxos de Dubljevic servien per a defensar eixe avantatge en arribar a la meitat del segon quart malgrat l'aparició de Francisco. Un triple des de la cantonada de Ferrando va posar el 23-36 abans d'un altre de Dani Pérez. Hermannsson des de la mitjana distància anotava en un moment en el qual les absències van portar a ajuntar en pista a quatre joves amb Labeyrie però on el llistó defensiu es va mantindre alt per a arribar al descans amb 28-38.

Puerto i Dubljevic van obrir la segona meitat anotant des del tir lliure per a posar una nova màxima abans d'un triple de Francisco per al 31-42. El capità Dubljevic es va fabricar el ganxo i Claver la cistella en una acció individual però Baxi Manresa va trobar un poc d'encert de la mà de Francisco per a retornar els colps i una antiesportiva sobre el base francés suposava una jugada de quatre punts que portava a Peñarroya a parar el partit amb 39-46 al pas pel minut 24. Una acció individual de Hermannsson primer i després una assistència en el joc llançat per al mat de Labeyrie va portar a Pedro Martínez a gastar el seu temps mort. Un mat amb tir lliure addicional de Claver i una cistella a taula de Bressan contenien la millora ofensiva del quadre local i un triple de Puerto i una safata després de recuperació de Dimitrijevic van posar un nou màxim avantatge que el propi base macedoni va ampliar després d'una tècnica a Pedro Martínez fins al 43-61. Pérez va tallar el parcial taronja en 0-8 i encara que el Baxi Manresa va reaccionar, Dubljevic i Dimitrijevic treien viatges a la línia del tir lliure i el macedoni assistia a Puerto per a la cistella a taula per a arribar amb 49-66 amb deu minuts per jugar.

El Baxi Manresa va pujar encara més la intensitat de la seua pressió per a tractar d'aprofitar-se de les absències de l'equip taronja, però Neno, un triple de Puerto i Pradilla baix l’anella no només mantenien estable la renda del Valencia Basket sinó que l'ampliaven lleugerament. Un triple de Labeyrie la disparava en posar el 54-76 a set minuts del final. El quadre local malbaratava energia per a tractar d'anotar ràpid i es va xiular antiesportiva en una falta de Claver per a parar el joc després que Dimitrijevic es danyara en el turmell esquerre i no poguera baixar a defensar. Eixa situació va acabar en una jugada de quatre punts i encara que Dubljevic es va fabricar un ganxo, un triple de Steinbergs va posar el 63-78 a cinc minuts del final. L'equip taronja aguantava la pressió del conjunt català, la qual cosa unida a una acció afortunada va acabar amb una canastra en la pintura de Claver i una recuperació que va acabar amb una safata en carrera de Puerto donaven oxigen al quadre taronja per a entrar amb una renda àmplia en els últims tres minuts. Un avantatge que el segon triple de Claver i una jugada individual de Hermannsson van ampliar amb un nou parcial. L'equip taronja va acabar el partit amb un quintet joveníssim amb Guillem Ferrando, Álex Bellver, Millán Jiménez, Jaime Pradilla i Gonzalo Bressan perquè el partit acabara amb el resultat de 69-89.