Victòria davant SPAR Girona per a sumar la segona en lliga (58-72)

29/09/2021

Arriba la segona victòria per a Valencia Basket en la J2 de la LF Endesa en Fontajau. El conjunt taronja va imposar la seua rotació davant un Spar Girona minvat per les baixes, aconseguint una renda important davant un rival directe pensant ja en el final de la temporada. Valencia Basket va desplegar el seu físic partint de la defensa en un dia en què l'encert va acompanyar amb un 50% d'encert en triples. Exhibició de Laura Gil amb un doble-doble de 10 punts i 14 rebots. Les valencianes tanquen així una ratxa de 6 partits en 12 dies i tindran una aturada de setmana i mitja fins al seu pròxim partit de LF Endesa.

Valencia Basket va saltar a pista amb Cristina Ouviña, Lorena Segura, Queralt Casas, Laura Gil i Raquel Carrera. Malgrat que les taronja van estrenar el marcador amb ganxo de Gil, SPAR Girona va respondre amb un parcial de 11-0 en un bon desplegament defensiu i ofensiu, aprofitant els errors de les de Rubén Burgos de cara a l’anella, que es van passar més de 4 minuts sense trobar cistelles. Valencia Basket no es trobava còmode en el seu atac, encara que el tècnic taronja va girar la banqueta. El parcial ho tallava Romero des del triple, que va oxigenar l'atac taronja. 10-0 a continuació per a donar-li la volta al resultat i posar-se per davant. El mal inici no va impedir a les valencianes acabar el primer quart dos punts a dalt.

La canterana Parra estava sent la sorpresa en el partit en un Girona amb moltes baixes, que va iniciar un parcial de 5-0 que Valencia Basket va contestar amb un 7-0 i quatre punts consecutius de Trahan-Davis. El canvi de defenses continu de les catalanes impedia a les taronja agafar avantatge. Drammeh i Gardner posaven de nou amb la davantera a Girona amb un 7-0. Igual que en el primer quart, el parcial el tallaven les de Rubén Burgos des del triple, en aquesta ocasió de Ouviña. Carrera donava la volta a la truita en un partit amb constants canvis de líder en el marcador. Les faltaves estaven castigant a Valencia Basket, posant a diverses jugadores en problemes amb molt de partit per davant però, per fortuna, les locals no estaven encertades des de la línia de tir lliure. El resultat al descans era el reflex del nivell del partit (36-36).

El ritme del partit va seguir pels núvols després del pas pels vestuaris i es mantenia la igualtat en els primers moments, però la curta rotació de les catalanes es va començar a anotar. Valencia Basket va augmentar la intensitat defensiva i va arremetre amb un parcial de 4-14 que col·locava la renda en 10 punts, amb Trahan-Davis imparable. El conjunt de Julbe no s'ensorrava i aprofite alguns forats per a retallar a 5 punts, obligant a Burgos a parar el partit després de triple alliberat de Gardner. Un temps mort que va frenar en sec la reacció local i va reactivar a les taronja. Amb Gil esplèndida en tots dos costats de la pista, Valencia Basket elevava la màxima a 12 punts al final del tercer quart.

Salvadores inaugurava l'últim. L'avantatge arribava els 14 punts i el conjunt de Rubén Burgos començava a posar terra pel mig. Labuckiene frenava el 9-0. Van passar alguns minuts amb problemes ofensius per a les taronja, però SPAR Girona tampoc retallava. Mentre es mantingueren les distàncies, el partit estava encaminat. Labuckiene estava tirant-se a l'esquena al seu equip, però la batalla amb Gülich estava servida. Flores retallava a 9 mancant 3 minuts per al final del partit. Encara que l'amenaça de remuntada es va apagar ràpid. Casas posava l'avantatge taronja en 13 punts amb un triple. Gardner va baixar a 10 punts, però a penes quedava temps a les catalanes i Valencia Basket va tancar la victòria.