Victòria valuosa a Saragossa en un altre dia històric per a Bojan Dubljevic (70-76)

02/10/2021

València Basket suma la seua segona victòria de la Lliga Endesa en un duel en el qual quasi sempre va ser per davant en el marcador però que es va resoldre en els últims minuts. L'actuació del capità Bojan *Dubljevic, amb 19 punts, li permeten convertir-se en el jugador amb més punts del club en la Lliga Endesa, superant a Rafa Martínez.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, Puerto, Claver, Pradilla i Dubljevic. L'aler Josep Puerto va anotar la primera del partit i Hermannsson des de la mitjana distància i un mat de Pradilla van ampliar un parcial d'eixida que va tallar Vanwijn ficant la primera dels locals. Un triple de Claver i un ganxo de Dubljevic mantenien estable la renda taronja davant un Casademont Zaragoza que va trobar un poc d'anotació en els seus quatres i Okoye per a posar el 10-11 al pas pel minut 8. Rivero es va estrenar en partit oficial en la recta final d'este primer quart en la qual el quadre local va empatar el partit però Hermannsson amb una acció individual ho deixava en 13-15 al final del primer quart.

Labeyrie i Rivero primer des de la mitjana distància i després amb un mat després de robatori defensaven la renda taronja i Dubljevic va replicar al triple de San Miguel per al 20-24 en arribar a la meitat del segon quart. Okoye i Mobley van trobar un poc d'encert i encara que Dimitrijevic va agafar el protagonisme ofensiu, Mobley des del tir lliure va posar per primera vegada per damunt al quadre local amb el 30-28 a dos minuts del descans. Claver es va fabricar la cistella en la pintura i Dubljevic va clavar un triple després de recuperació per a canviar de nou el comandament del partit. Dimitrijevic va trobar a Pradilla per al mat que manava el partit al descans amb 31-35.

La segona meitat va començar amb un triple de Hermannsson i una cistella després de rebot ofensiu de Claver que ampliaven un poc la renda taronja abans d'un triple de Mobley, encara que Dimitrijevic després d'una recuperació posava el 34-42. Hlinason es va penjar i les segones opcions dels locals els van permetre tornar a acostar-se a quatre en arribar a la meitat del tercer acte però Neno primer es va fabricar la cistella en acció individual i després va trobar a Pradilla baix l’anella per a mantindre la renda i Rivero després d'una recuperació de Hermannsson es va penjar en transició per a estirar-la de nou fins al 41-48. El mateix Rivero va retornar la cistella de García però una jugada de cinc punts amb un triple de Waczynski i els tirs lliures d'una falta en el rebot sobre Font retallava a dos la renda taronja. L'aler polonés del Casademont Zaragoza va empatar el partit encara que dos tirs lliures de Dimitrijevic ho deixaven en 50-52 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Dubljevic des de la cantonada obria l'últim acte i el convertia en el màxim anotador històric en acb del Valencia Basket. Després el capità va trobar a Dimitrijevic en la pintura per a la cistella a taula però la defensa de Hlinason i un mat del propi pivot islandés van canviar el ritme del partit i van portar a Peñarroya a parar el partit amb 56-57 a set minuts per a acabar. Després de l'aturada, Puerto va anotar en acció individual i Hermannsson es va traure de la cistella una complicada cistella amb addicional però el quadre local retornava els colps per a seguir pegat en el marcador. Dubljevic es va fabricar un ganxo marca de la casa i després no va perdonar des del tir lliure per a donar un poc d'aire al quadre taronja. El capità continuava traient viatges a la línia de personal que convertia en punts i després es va traure un nou ganxo per a encadenar huit punts seguits que van portar a Ponsarnau a parar el partit. Un palmeig de Radoncic posava el 64-70 a tres minuts del final però Claver treia els tirs lliures després d'assegurar el rebot en la següent acció, encara que no va aconseguir anoteu després de dues bones defenses i Okoye va posar el 66-72 en entrar en l'últim minut. El nigerià va poder reduir fins i tot més la renda taronja però tant el seu tir com el palmeig de Hlinason van recórrer l’anella sense entrar i Dimitrijevic des de la línia de personal certificava la segona victòria en Liga Endesa, que arribaria amb un resultat final de 70-76.