Valencia Basket trau una còmoda victòria en Bembibre (61-91)

09/10/2021

Valencia Basket torna amb ímpetu a la competició oficial després de setmana i mitja d'aturada amb una còmoda victòria davant Embutidos Pajariel Bembibre en la J4 de la LF Endesa. El conjunt taronja va posar terra pel mig ja des de la primera habitació fent gala d'un gran encert en tirs de dos i un joc molt coral, amb totes les jugadores que van eixir a pista aportat en atac i quatre d'elles per damunt dels 10 punts. La millor va ser Marie Gülich amb 12 punts, 5 rebots, 1 assistència, 1 tap i 16 de valoració. Les de Rubén Burgos es posen amb un 3-0 en lliga -tenint un partit ajornat- i ja miren cap a l'estrena en l'EuroCup Women la setmana vinent enfront del Kangoeroes Basket Mechelen a Bèlgica.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Lorena Segura, Ángela Salvadores, Laura Gil i Marie Gülich. Valencia Basket va començar el partit erràtic i amb problemes en el moviment de la pilota. Van haver de passar més de 2 minuts perquè Gülich obrira la llanda. L'equip local es trobava còmode en la pista amb l'encert de Melgoza, però les canastres van deixar d'entrar. Les de Rubén Burgos van aprofitar amb un parcial de 0-9, el qual va tallar N’Diaye des del triple. Carrera va elevar a 10 punts la màxima fins al moment.

Valencia Basket va continuar augmentant la renda en el segon quart corrent i compartint la pilota. Bembibre estava ficat en el partit, però la falta d'efectivitat cap l’anella li continuava passant factura. Trahan-Davis va posar l'avantatge en 16 punts, la qual cosa suposava doblar en el marcador a les lleoneses. El conjunt taronja estava començant a posar terra pel mig i les diferències en les plantilles eixien a relluir. Amb un parcial de 12-0 d'un Valencia Basket que no baixava el ritme, la renda arribava fins als 26 punts. Infal·libles les de Rubén Burgos dins de la zona. Quasi un 81% en tirs de dos i només tres intentades en triples. Lass frenava la sagnia des del tir lliure. Trahan-Davis tornava a elevar a 26 punts, però Lacorzana finalitzava el quart amb un 2+1 que reduïa lleument la diferència (23-46).

L'eixida després del pas pels vestuaris es va assemblar en gran manera a l'inici de partit. Després de més de 2 minuts de quart, Anna Gómez retrobava a l'equip amb l'encert amb el primer triple taronja del partit. Balanç de 4-13 i Salvadores col·locava l'avantatge en 34 punts. Valencia Basket continuava pressionant i corrent el camp com al principi del partit però N’Diaye frenava el parcial i canviava la dinàmica del partit. 7-0 de Bemibre culminat per Jakovina reduïa a 27. A continuació es van succeir moments de joc ràpid per part de tots dos equips amb un intercanvi de canastres que afavoria a les taronja. El conjunt de Pepe Vázquez se sentia amb confiança davant un Valencia Basket que havia baixat una marxa en defensa i el tercer quart va acabar amb 25 punts de distància.

L'equip valencià tenia el partit encarrilat. Al davant, Embutidos Pajariel Bembibre tirava d'orgull. Rubén Burgos, malgrat tot, continuava buscant que l'equip fera un pas més i no cometera errors. Després de diverses cistelles fàcils de les del Bierzo, el tècnic taronja el parava. En aquest moment, Queralt Casas es retirava de la pista després d'un colp rebut en una falta i ja no tornava a la pista. El conjunt local continuava tractant de retallar al màxim, però les distàncies sempre es mantenien rondant els 25 punts. Melgoza s'estava tirant a l'esquena al seu equip, però Valencia Basket sempre replicava i va tancar la victòria per 30 punts.