Valencia Basket s'estrena en EuroCup Women amb triomf en Mechelen (59-67)

14/10/2021

Les vigents campiones s'estrenen amb una duríssima victòria en EuroCup Women a casa del Kangoeroes Basket Mechelen. Valencia Basket va saber mantindre's a flotació en un partit en el qual en determinats moments l'encert no va acompanyar i va estrényer l'accelerador en l'últim quart per a tancar el primer triomf en la fase de grups. La jugadora més destacada va ser Cristina Ouviña amb 6 punts, 5 rebots, 8 assistències, 6 recuperacions i 17 de valoració. Bec Allen va sobreeixir també en el seu retorn amb l'equip després de la WNBA amb 12 punts, 6 rebots, 1 recuperació, 1 tap i 13 de valoració. El conjunt taronja ja pensa en la setmana vinent amb triple jornada.

El conjunt taronja es va estrenar en l'EuroCup Women 21-22 amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Lorena Segura, Laura Gil i Marie Gülich. Ho inaugurava Becky Massey i Gil responia en un gran moviment sota l’anella. Valencia Basket agafava la davantera a continuació en una gran faena defensiva, que provocava un 2-11 i col·locava l'avantatge en 7 punts. Pel costat local, Becky acumulava els 7 punts que havia anotat el seu equip en els primers 5 minuts de partit. No van tardar les belgues a pressionar i moure millor la pilota per a empatar. Rubén Burgos va parar el temps i va moure la banqueta. L'equip va recuperar sensacions i va acabar el primer període amb 4 punts d'avantatge.

Trahan-Davis, molt endollada de cara a l’anella, retornava el +7 al marcador, però el conjunt de Mechelen no s'enlairava. Becky Massey continuava absolutament imparable i mantenia a les seues a tir de pedra de les taronja. Valencia Basket no es trobava del tot còmode en pista a causa de la falta d'encert i tampoc trobava segones opcions, perquè el rival estava tancant bé el rebot. Els primers punts de Bec Allen, després del seu pas per la WNBA, en la seua segona temporada en el club van ser des de mitjana distància, completant un xicotet parcial parcial favorable de 2-6. Salvadores era l'encarregada de posar la màxima fins al moment en 8 punts al descans sobre la botzina (28-36).

Encara que Gil posava el +9 després del pas pels vestuaris, el Kangoeroes no tardava a reaccionar i colpejaven amb un 11-0, que donava la volta al marcador, després de triple de Maesschalck Cornand. L'avantatge local era de 2 punts. El 0% d'encert en triples estava suposant un dur llast per a les de Burgos, perquè confiança també estava afectant l'apartat defensiu. En més de 5 minuts de quart, Valencia Basket només havia aconseguit anotar un tir lliure. Salvadores va tallar la sequera i les taronja van tornar a guanyar terreny. Amb un 0-6 es posaven amb 4 punts de renda i ara era l'entrenador local qui havia de parar el partit. No obstant això, responia llavors l'equip belga amb un 10-0 tancat per Harris que deixava per davant al seu equip al final del tercer quart amb la seua màxima fins al moment (49-43).

El primer triple taronja del partit el convertia Allen nada més començar l'últim període. Encara que Valencia Basket estava recuperant sensacions quant a encert i to defensiu, l'equip belga no havia baixat el ritme i continuava contestant. Regnava la igualtat fins que Allen va traure a relluir la seua capacitat anotadora mentre Ouviña dirigia. Parcial de 0-13 taronja amb protagonisme de l'australiana per a elevar l'avantatge a 9 punts. Els dubtes van arribar llavors a les files locals, que no trobaven espais per a anotar i tampoc podien parar a les jugadores de Valencia Basket, molt més còmodes ara en la pista. Mancant 1 minut, les de Rubén Burgos començaven a veure la victòria una mica més a prop. Resimont anotava un triple que retallava a 6 punts, però ja no quedava més temps i Carrera va tancar el triomf.