Sòlid triomf a la Fonteta enfront de Lointek Gernika (77-60)

16/10/2021

Valencia Basket aconsegueix un sòlid triomf davant Lointek Gernika, un rival directe, en el retorn a la Fonteta per a continuar sumant en LF Endesa. Les de Rubén Burgos van exhibir un bon joc en tots dos costats de la pista amb brillants actuacions de Cristina Ouviña, Laura Gil i Bec Allen. Quarta victòria seguida en la competició que manté invicte a Valencia Basket i que deixa grans sensacions de cara a una setmana vinent en la qual afrontarà tres partits en cinc dies.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. El partit arrancava amb molta igualtat i amb un duel d'anotació entre Ouviña i Rosó Buch. Gran faena defensiva de les taronja, aprofitant per a córrer i moure bé la pilota, per a agafar un primer avantatge de 4 punts. El tècnic visitant no tardava a parar el temps per a tallar el bon moment local. Poc després, Allen elevava a 5 punts, però les basques contestaven amb un 4-0 que posava la renda mínima. A continuació, Valencia Basket va desplegar el seu millor joc en tots dos costats de la pista amb un 7-0 tancat amb triple de Trahan-Davis que posava la distància en 8 punts.

Arrojo frenava el parcial a l'inici del segon període. Malgrat que Valencia Basket continuava portant la davantera, l'encert de Buch mantenia a Lointek Gernika trepitjant-li els talons. En aquest punt, mentre el cércol taronja escopia les canastres, a les basques els estaven entrant tots els tirs. Després de parcial de 2-8, Rubén Burgos parava el partit. Un moviment que donava els seus fruits, perquè les taronja van eixir del temps mort amb un 5-0 que obligava l'entrenador visitant a reaccionar de la mateixa manera. El parcial arribava fins als 7 punts consecutius després de cistella de Ouviña. Ella mateixa era l'encarregada d'elevar la diferència +12 al descans.

Trahan-Davis augmentava aqueixa diferència després del pas pels vestuaris a 16 punts amb dues cistelles seues seguides. Encara que Lointek Gernika va aconseguir retallar, la pluja de triples d'Allen, que va endollar tres consecutius, alçava a la Fonteta i retornava l'avantatge de 16. En aqueix moment de dificultat per a les de Mario López, era Silva l'encarregada de mantindre a les seues a flotació. Amb un xicotet parcial iniciat per la base, reduïen a 11 punts. Valencia Basket no va tardar a tornar a posar terra pel mig, però l'equip basc no s'havia rendit. Ni molt menys. Moore reduïa la diferència a 10 punts. Per fortuna, una cistella de Gil sobre la botzina de quart la posava en 12.

Les visitants es veien encara amb opcions i van augmentar la pressió defensiva. A Valencia Basket li va costar anotar durant els primers minuts de l'últim quart, però Lointek Gernika tampoc encistellava, per la qual cosa continuaven mantenint-se les distàncies. En l'equador del període, Gil, Carrera i Allen van protagonitzar un parcial de 9-0. L'avantatge estava ja en 21 punts, la màxima fins al moment. Alberdi va tallar el parcial però el partit estava completament tancat. La Fonteta s'emportava la victòria.