Victoria de fe a Andorra (75-76)

23/10/2021

Valencia Basket va traure en la pista de MoraBanc Andorra un triomf de fe, superant les adversitats que se li van anar plantejant. Amb diversos jugadors minvats per un virus estomacal i amb Van Rossom lesionat en el calfament, l'equip taronja es va agarrar al seu encert exterior de l'inici del primer quart per a anar manant tota la primera meitat. Valencia Basket va sobreviure a l'aparició de Hannah en el tercer quart i va tancar el seu cércol durant cinc minuts en l'últim per a un parcial de 1-15 que li donava avantatge. En una última mostra de fe, l'equip taronja es va alçar d'una jugada de cinc punts que li posava un punt a baix amb 17 segons per jugar i Dimitrijevic va anotar una cistella que unida a la recuperació de l'última defensa suposava una victòria en la qual al bon partit dels bases i els pivots es va unir una excel·lent actuació del jove Millán Jiménez (10 punts, 4 rebots i 5 recuperacions).

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, López-Arostegui, Millán Jiménez, Labeyrie i Rivero. Un mat de l'interior cubà va obrir el marcador i malgrat les cistelles inicials dels andorrans, López-Arostegui, Millán i un 2+1 de Hermannsson van donar una primera renda al quadre taronja, que Labeyrie va ampliar des de la mitjana distància perquè tot el quintet anotara i posar el 4-11 abans d'un triple de Hannah al qual va replicar Hermannsson amb un altre. Un nou triple de Labeyrie defensava l'avantatge taronja en arribar a la meitat del primer acte i un altre de Rivero portava al quadre local a parar el partit amb 9-20. L'equip taronja va baixar la seua eficàcia ofensiva en les següents accions, la qual cosa van aprofitar Hannah i Jelinek per a retallar abans d'un triple de Puerto. Peñarroya va ajuntar als joves sobre la pista baix la batuta de Dimitrijevic i el MoraBanc Andorra va pegar una estirada des del tir lliure per a deixar el marcador en 17-24 al final del primer quart.

Un mat de Miller-McIntire i un triple de Morgan van ampliar el parcial local per a posar-se a dos, la qual cosa va portar a Peñarroya a parar el partit amb 22-24 només començar el segon acte. Morgan va equilibrar el partit amb un mat abans que Hermannsson tallara el parcial en contra en 11-1 des del tir lliure. L'islandés es va transformar en el manteniment ofensiu de l'equip taronja, però Miller-McIntire mantenia el partit equilibrat. Un 2+1 de Dimitrijevic i una cistella després de recuperació de Rivero van donar un poc d'oxigen al quadre taronja i Hermannsson replicava a l'encert de Nakic. Una cistella després de rebot ofensiu de Millán Jiménez i una acció individual de Dimitrijevic protegien la renda de cinc punts en un partit que va caure en un intercanvi d'errors abans d'una cistella de Hannah que manava el partit al descans amb 36-39.

Amb l'equip taronja castigant en carrera després de recuperar un parell de pilotes, dues accions individuals de Dimitrijevic i una assistència del normacedoni a Rivero perquè anotara des de la mitjana distància van obrir la segona meitat i van portar a Ibon Navarro a parar el partit amb 36-45. Després de l'aturada, cinc punts de Hannah i un triple de Jelinek van posar a un als locals i van provocar que Peñarroya gastara en este cas el temps mort. El tir lliure per una tècnica a l'entrenador taronja va empatar el partit i Morgan va ampliar el parcial local per a posar el 47-45 al pas pel minut 26. Un triple de Hermannsson va tallar el parcial en contra però un 2+1 de Hannah mantenia per damunt al quadre andorrà. El base del MoraBanc Andorra es va fer amb el control del partit assumint la responsabilitat ofensiva del seu equip però Rivero després de rebot ofensiu i Labeyrie a passada de Hermannsson mantenien a dues al quadre taronja. Una nova tècnica, en este cas a l'ala-pivot francés de Valencia Basket va suposar un tir lliure però un 2+1 de Jiménez empatava el partit de nou per a arribar amb 55 iguals a deu minuts del final.

Un triple de Labeyrie va ser el primer encert de l'últim acte amb l'equip taronja protegint-se amb una defensa en zona i Hermannsson anotant des de la mitjana distància i Dimitrijevic fabricant-se el corredor a l’anella per a allargar el parcial a favor del Valencia Basket. Tot i el temps mort local, Dimitrijevic va traure tirs lliures (es va deixar un en la línia) i va recuperar la següent pilota que va acabar en una cistella de Rivero. L'equip taronja continuava tancant la seua anella i el cubà des del tir lliure feia créixer el parcial fins al 1-16 per al 55-66 abans que Morgan ficara amb un triple després de quasi cinc minuts la primera cistella andorrana de l'últim acte. Una carrera després de recuperació que va acabar en encert de Rivero va ser resposta per un triple i una cistella després de recuperació de Hannah per al 64-68 a tres minuts del final. Un triple llunyà de Millán Jiménez va ser contestat per un altre de Crawford i es va xiular antiesportiva del propi aler de La Rioja sobre Hannah que va posar el 69-71 amb 78 segons de partit per disputar. Un triple del propi Hannah col·locava un a dalt als locals dins ja de l'últim minut i Hermannsson es deixava un des del tir lliure, però Labeyrie va caçar la pilota solta i la jugada va acabar en una altra personal que li va donar dues opcions des del tir lliure a l'islandés, que esta vegada no va perdonar. No va entrar el primer triple dels locals però després del rebot ofensiu, sí el segon de Hannah per al 75-74 amb 17 segons per jugar. La pissarra va dibuixar una jugada per a Dimitrijevic, que es va escórrer fins a l’anella i va aconseguir dos punts. La defensa taronja va defensar bé a Hannah i va provocar una pèrdua que va acabar suposant la victòria taronja per 75-76.