Derrota per la mínima a Montenegro (71-70)

27/10/2021

València Basket va caure en la seua visita al Buducnost Voli per la mínima en un partit en el qual quasi sempre va ser per davant. Bojan Dubljevic i Klemen Prepelic van tornar al grup, collint bones actuacions, encara que per contra Nenad Dimitrijevic va haver de retirar-se amb problemes físics. La derrota deixa als *taronja amb una victòria i una derrota en la competició.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, López-Arostegui, Josep Puerto, Labeyrie i Rivero. Un triple de Labeyrie va obrir el marcador i després de la cistella de Wiley, un 2+0 i una anella passada de Rivero donaven una primera renda al quadre taronja amb el 2-7. Wiley assumia el pes ofensiu del seu equip però una cistella després de rebot ofensiu de Labeyrie mantenia al quadre taronja per damunt en arribar a la meitat del primer acte. Cobbs des del tir lliure va posar per primera vegada per damunt als locals, que van posar el 12-9 abans de cinc punts seguits de Pradilla per a tornar a equilibrar el partit. Un triple de Puerto després de rebot ofensiu de l'ala-pivot aragonés coincidia amb el retorn després de les seues lesions de Dubljevic i Prepelic però una cistella de Drobnjak el deixava en 18-17 al final del primer quart.

Dubljevic es va fabricar l’anella passada per a ficar la seua primera cistella en el retorn a Moraca i es van canviar els papers perquè Pradilla assistira a la safata de Dimitrijevic. Cinc punts seguits de Prepelic van allargar el parcial taronja fins a un 0-9 per al 18-26 abans d'un palmeig de Barovic al qual va respondre Dubljevic palmejant també el seu propi tir. Seeley va encendre l'ofensiva montenegrina i una afortunada cistella de Nikolic va portar a Peñarroya a parar el partit amb 24-28 a quatre minuts del descans. Rivero i Puerto des del tir lliure contenien l'aparició ofensiva de Nikolic i un triple de Ferrando tornava a estirar lleugerament la renda taronja per a posar el 26-35. Després dels tirs lliures de Cobbs, Rivero va clavar un triple per a posar per primera vegada la desena d'avantatge però Atic i Cobbs ho deixaven en 32-38 en arribar al descans.

Hermannsson des del tir lliure obria el marcador en la segona meitat però un triple de Atic i un mat de Nikolic col·locaven el 37-40 abans d'un encert des de la mitjana distància de Pradilla. Dimitrijevic es va lesionar en la part posterior de la cuixa dreta corrent en transició i va haver de deixar el partit per a donar pas a un Guillem Ferrando que va ficar el seu segon triple. Atic era el principal estilet ofensiu dels montenegrins en eixos minuts per a posar el 40-45 en arribar a la meitat del tercer quart. Pradilla des de la mitjana distància i Rivero baix l’anella mantenien estable la renda taronja malgrat els punts de Atic. El partit va entrar en un intercanvi de tirs lliures del qual el va traure Micov amb una anella passada i Wiley amb un encert des de la mitjana distància per a posar el 52-53 abans de dos triples seguits de Hermannsson i Prepelic per a arribar amb 52-59 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Drobnjak i un 2+1 de Micov van tornar a posar a un al quadre local abans que Dubljevic primer trobara a Puerto per a la cistella baix l’anella i després clavara el triple, al qual van respondre Micov i Seeley amb altres dos per a empatar el partit a 64 a quatre minuts i mig per al final. Prepelic va convertir des del tir lliure i després de tres bones defenses, Puerto va anar a l’anella amb decisió per a traure la falta de tirs i no perdonar des de la línia de personal. Un triple de Atic sobre la botzina de possessió posava el 67-68 però Prepelic anotava la safata després d'una bona circulació de pilota. Després del temps mort, Jagodic-Kuridza es va penjar per a tornar a posar a un als locals, el tir de Hermannsson no va entrar i sí el de Cobbs per a posar el 71-70 amb 22 segons per jugar. En l'última jugada, els àrbitres no van apreciar falta per dues vegades sobre Dubljevic i el temps es va consumir amb el resultat final de 71-70.