Valencia Basket celebra la SuperCup Women sumant la dècima seguida (70-52)

31/10/2021

Valencia Basket continua en manera imparable. Les jugadores de Rubén Burgos van superar un partit molt seriós i coral davant Movistar Estudiantes, malgrat que que va faltar encert, i van sumar la desena victòria seguida de la temporada. La Fonteta va celebrar en gran la pujada del títol de la SuperCup Women al cel del pavelló, el tercer aconseguit aquesta temporada. El conjunt taronja porta un 6-0 en la LF Endesa i barallarà pel lideratge de la lliga aquest divendres enfront de Perfumerías Avenida.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Leticia Romero, Ángela Salvadores, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. El partit l'estrenava l'ex del Paterna Fingall i li contestava Gil de la mateixa manera sota l’anella. La jugadora taronja va concentrar bona part dels punts de l'equip en els primers compassos de l'enfrontament en el qual les canastres en la zona eren protagonistes. Allen va col·locar l'avantatge local en 7 punts després d'un triple, però Estudiantes no va tardar a fer la rèplica amb Gretter. Carrera posava el +8 però Quevedo clavava un triple sobre la botzina que reduïa les distàncies al final del primer quart.

Diallo reduïa a 5 poc després de començar el segon període. El conjunt taronja estava tenint dificultats per a enlairar-se del marcador davant un guerrer equip estudiantil. Després de 2+0 de la pròpia Diallo, Rubén Burgos parava el partit. Davant l'absència de Ouviña i la necessitat de repartir càrregues, el tècnic va col·locar per primera vegada a Claudia Contell com a base. Casas va retornar l'avantatge de 8 punts a continuació i era ara l'entrenador visitant el que demanava temps mort. La jugadora de L’Alqueria del Basket va posar la renda en 10 punts després d'una gran recuperación i penetració particular. Quan Salvadores la pujava a 12, Ortego ho parava de nou. Gretter frenava el parcial taronja. L'escorta estava endollada i, malgrat que Estudiantes havia augmentat la pressió defensiva, va elevar l'avantatge a 14 al descans.

Molt erràtics van eixir del vestuari tots dos equips. Quevedo va obrir la llanda després de més de dos minuts de quart. La defensa de les estudiantils sens dubte estava funcionant. Encara que Trahan-Davis va sumar abans des del tir lliure, no va ser fins a quasi 6 minuts transcorreguts quan Gil anotava la primera canastra en joc de Valencia Basket en el període. La diferència estava en 15 punts i és que, des dels punts de Quevedo, Movistar Estudiantes no havia tornat a ficar. Gil va mantindre aqueixa renda per a les taronja durant diversos minuts fins que un parcial visitant de 0-4 retallava aqueixa distància. Salvadores tornava a aparéixer en el moment oportú però les d'Ortego retallaven a 12 al final del quart.

Les taronja tenien una bona renda per a poder emportar-se la victòria si mantenien el treball, però les visitants es veien a prop. A casa envestida d'Estudiants, Valencia Basket contestava, fent impossible la remuntada. Mancant 6 minuts, Espín les acostava a 10 punts. El més a prop que havien estat des de la primera part. La defensa i l'atac es van combinar en aqueix moment per a recuperar sensacions: tap de Carrera i assistència a Salvadores en el contraatac. Tornaven els 12 amb mig quart per disputar-se. Valencia Basket augmentava la bretxa des del tir lliure, superant la màxima que fins llavors estava en 15. L'equip de Rubén Burgos va saber amarrar aqueixa diferència i la Fonteta va tindre doble celebració.