Un tercer quart perfecte aferma a Valencia Basket en el lideratge (67-42)

02/11/2021

Valencia Basket va completar un tercer quart pràcticament perfecte davant Kangoeroes Basket que li val dependre de si mateix per a conservar el lideratge de grup de l'Eurocup Women. Després d'una primera part en la qual l'equip de Mechelen es va anar al descans per davant, les de Rubén Burgos van reaccionar en el tercer període i es van acabar portant el partit amb les grans actuacions d'Ángela Salvadores i Bec Allen. L'equip taronja continua invicte en la competició, es posa amb un 4-0 i suma 11 victòries seguides aquesta temporada.

Les de Rubén Burgos van eixir a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. Inaugurava el partit Katanic i Salvadores estrenava a les taronja. L'asfixiant defensa visitant va deixar a penes espai a les jugadores taronja per a anotar en els primers compassos. Per fortuna, a Salvadores no se li va encongir la mà en aqueix moment. El partit estava anant a molt pocs punts per a tots dos equips. Salvadores va marcar el camí durant els minuts amb falta d'encert i Gil va posar el primer xicotet avantatge en 6 punts, que Resimont va reduir des del triple. Les dues protagonistes taronja van tornar a augmentar la renda, que arribava a 8 al final del primer quart.

Allen elevava a 10 en l'inici del segon, però Resimont tornava a castigar des del triple. La jugadora visitant estava infal·lible en el perímetre i no deixava a Valencia Basket enlairar-se del marcador. La defensa zonal de Kangoeroes va comprometre l'atac taronja durant diversos minuts. Van retallar a 2 a través d'Harris. Allen ficava un triple guaridor a continuació. No obstant això, les belgues no van tardar a donar la volta al marcador i Harris les posava per davant amb la diferència mínima. Amb un 4-0, les de Rubén Burgos manaven de nou, però Kangoeroes continuava aguaitant. No obstant això, un 0-7 posava el màxim avantatge visitant de 4 punts i l'entrenador taronja el parava, davant la impossibilitat del seu equip d'atacar la persistent zona. Massey elevava el parcial des del tir lliure i la renda visitant era de 5. Romero reduïa a 2 amb triple al descans (29-31).

Valencia Basket eixia de la millor forma possible del vestuari amb un 11-0 molt coral que atorgava un avantatge de 9 punts. Kangoerores portava quasi mig quart sense anotar i el seu entrenador el parava. Allen i Romero ampliaven aqueix parcial a 18-0. La màxima aconseguia els 16 punts. Harris anotava la primera canastra del seu equip transcorreguts més de 8 minuts de quart. Ella mateixa anotava un triple en els últims segons de quart per a retallar a 13 punts.

Amb el treball realitzat a l'habitació anterior, a les taronja li quedaven 10 minuts d'aguantar aqueixa diferència. Va optar en aquest moment Valencia Basket per defensar en zona i va funcionar. Va tornar la diferència de 16 punts amb menys de 5 minuts de partit per disputar-se. Kangoeroes no baixava els braços, pensant a reduir la diferència al màxim, pensant en possibles empats al final de la fase de grups. Les de Rubén Burgos van continuar mantenint aqueixa diferència, sense baixar gens el nivell defensiu. És més, Valencia Basket va continuar obrint la bretxa. Col·locava la distància en 25 punts i l'equip belga ja no va tindre res més a fer.