L'Esport Valencià, unit per la visibilitat dels malalts d'ELA

03/11/2021

Diferents entitats esportives valencianes han participat en l'acte de presentació de la campanya ‘L'esport valencià per l'ELA’, un esdeveniment en el qual es dóna el tret d'eixida a una sèrie d'accions en les quals els esportistes, clubs i federacions de la Comunitat Valenciana promouran el coneixement de l'ELA utilitzant un mateix símbol i una mateixa etiqueta en les seues publicacions en xarxes socials #DeporteXELA.

 

La presentació d'aquesta campanya s'ha dut a terme en el Palau de les Arts Reina Sofia, a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, lloc en el qual han sigut presents esportistes de primer nivell com a jugadors del Valencia Club de Futbol representat pel director de IA de la seua Fundació Teo Swee Wei, del Llevant Unió Esportiva, del Valencia Basket Club, golfistes professionals, pilots de motociclisme i automobilisme, atletes olímpics i paralímpics...

 

En aquesta campanya s'ha fet una crida als esportistes valencians perquè publiquen continguts fent el gest de la campanya: fer una ‘x’ amb els braços. En publicar, utilitzaran l'etiqueta #DeportexELA. Diverses personalitats i esportistes han donat el seu punt de vista sobre la campanya i han mostrat el seu interés i ganes de col·laborar amb aquesta causa, així com els representants de les institucions:

 

Josep Miquel Moya (Director General d'Esport de la Generalitat Valenciana): "Des de la Generalitat sempre és un plaer participar en actes així, com aquesta campanya de conscienciació d'una malaltia tan greu com l'ELA. Que siga des de l'àmbit de l'esport els que iniciem aquesta campanya és tot un orgull, per la qual cosa vull donar les gràcies als implicats. Aquest tipus de campanyes possibilitaran la visibilització de la malaltia i una major conscienciació sobre la necessitat de majors recursos per a la investigació, no sols de la malaltia, sinó també dels plans de millora de l'acompanyament per a les persones que la pateixen i dels seus familiars. Espere que aquest gest es faça viral i l'assumisquen també altres sectors de la societat i que puguem posar així el nostre granet d'arena".

 

María José Arregui (Presidenta de la Fundació Luzón): "Quan parlem de l'ELA, el fonamental és que es deixe veure. Fins fa pocs anys l'ELA no existia, les coses que no s'expressen en societat no existeixen, i ara comencem a tindre consciència en la societat del que és l'ELA. Vull donar les gràcies per aqueixa conscienciació que aquest acte significa, per la presència de tots els esportistes, pel grup de grans clubs esportius i socials de la CV representats en aquest acte per Gonzalo Gobert, per la part política que representa Josep Miquel Moya i, sobretot, per la presència de Fran i José Antonio, dos malalts d'ELA".

 

Gonzalo Gobert (Grup de Gerents d'Entitats Esportives i director del Circuit Ricardo Tormo) “Aquesta campanya és fonamental. Els malalts d'ELA estan patint i la situació que viuen és molt injusta. Em sembla molt bonic que l'esport valencià s'haja unit amb aquesta etiqueta que és #DeportexELA, i és molt bo que amb aquest gest l'esport valencià siga ací per a afavorir la visibilitat d'aquesta causa i per a recaptar fons per a la seua investigació”, ha declarat en representació Gonzalo Gobert.

 

Jaume Doménech (futbolista del Valencia C.F.): "Per a mi és un orgull en representació del València Club de Futbol poder estar hui ací fent costat als malalts de l'ELA i a les seues famílies. L'ELA és una malaltia molt dura, nosaltres tenim també recent el cas de Unzué. Volem enviar un missatge de força i ànim a tots els afectats per aquesta greu malaltia i esperem que amb iniciatives com aquestes puguem contribuir al fet que tinguen una vida millor i donar suport a la investigació i millores contra l'ELA".

 

Marcos Senna (exfutbolista professional): "Sempre que es fomenta un acte com aquest per una bona causa és una cosa molt important. Jo estic encantat d'acudir sempre a aquesta mena d'actes per a fer costat a persones malaltes, a aquells que més ens necessiten, nosaltres hem d'estar secundant sempre aquest tipus de causes".

 

Natasa Andonova: (Jugadora del Llevant U.D. Femení): "Aquest acte em sembla molt bonic i és necessari fer-ho. Els esportistes som referents i hem d'estar en actes així i secundar-los, és una cosa important per a la societat".

 

Cristina Ouviña (jugadora del Valencia Basket): "Afortunadament l'esport unit té molta visibilitat, i que intentem aprofitar-la per a causes com aquesta m'enorgulleix molt. La gent ha de conéixer aquesta malaltia i el que implica, i tot el que puguem fer per a aconseguir recursos per a combatre-la és poc"

 

Héctor Garzó (Pilot de Moto2): “La iniciativa és molt positiva. Hem d'ajudar als malalts d'ELA amb tot el que puguem fer. Que l'esport i les institucions s'ajunten per a fer costat a una cosa tan dura com aquesta malaltia és molt bonic”.

 

Nerea Martí (Pilot W Sèries) “L'ELA és una malaltia que, per desgràcia, encara no té cura. Tot el que puguem aportar els esportistes valencians a aquesta causa és un gran orgull per a nosaltres. Espere que la investigació vaja a millor i poder arribar a trobar una cura en el futur”.

 

Borja Etchart (golfista professional): "Em sembla una idea magnífica. En el meu cas, l'ELA m'ha tocat de prop en la meua família, i per això és bastant emocionant per a mi. És un acte molt positiu, tot el que siga ajudar a conéixer més sobre aquesta malaltia i combatre-la em sembla un orgull".

 

Marta Pérez (golfista professional): "Aquesta és una gran iniciativa. Tot el que puguem fer els esportistes per a ajudar en causes com aquesta contra malalties és molt important, per això estic molt contenta de ser ací".

 

Kim López (atleta paralímpic): “Tant de bo aquesta campanya servisca per a donar-li més visibilitat a aquesta malaltia i a la necessitat d'aconseguir recursos per a lluitar contra ella. És un orgull participar en aquesta campanya”.

 

Ricardo Ten (ciclista paralímpic): "Tota l'ajuda i visibilitat que puguem donar-li a aquesta iniciativa és important. Espere que aquesta campanya servisca d'ajuda als malalts i als familiars i ens ajude a tots a conscienciar-nos per a lluitar contra una malaltia tan dura com l'ELA"

 

L'ELA, esclerosi lateral amiotròfica, és una malaltia degenerativa que no té cura, els malalts de la qual arriben a ser totalment dependents. Davant la necessitat de suports per a afrontar aquesta malaltia, l'esport valencià es bolcarà aquest mes de novembre amb diferents missatges i publicacions que tindran diversos objectius marcats: donar a conéixer la malaltia i conscienciar sobre la seua gravetat, generar notorietat i participació, recaptar fons per a lluitar contra l'ella i mobilitzar a la comunitat de l'ELA amb suport i difusió. Les donacions es poden realitzar a través de la pàgina web de l'organització, a la qual es pot entrar a través d'aquests dos enllaços: www.deportexela.com o www.deporteporela.com.


TAGS: