La Fonteta respira i somriu en la primera victòria local en la Liga Endesa (71-70)

06/11/2021

València Basket aconsegueix sumar la seua primera victòria de la temporada a casa en la Lliga Endesa en un partit tibant en el qual va haver de remuntar en els últims segons. 4 tirs lliures de Bojan Dubljevic i un rebot final de Louis Labeyrie van fer possible un triomf que permet als taronja sumar la cinquena victòria en la Lliga Endesa.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Hermannsson, Klemen Prepelic, López-Arostegui, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un encert des de la mitjana distància de l'escorta eslové i una cistella a taula del capità van replicar al triple inicial de Ribas i el propi Dubljevic després de rebot ofensiu a la canastra de Tomic, la qual cosa unit a una anella passada i una safata en transició de Pradilla mantenia per damunt al quadre taronja en els primers compassos (10-7 min.4). El segon triple de Ribas va empatar el partit en arribar a la meitat del primer acte i encara que López-Arostegui li va contestar amb un altre, Vives també va encertar des de darrere de l'arc. Un mat de Parra va posar per damunt als visitants amb el 13-15 abans d'un encert després de rebot ofensiu de Dubljevic i un mat de Pradilla després d'una recuperació de fantasia de Xabi. Una cistella amb addicional de Ribas i Brodziansky mantenien per damunt als visitants però Dubljevic va clavar el triple per a tornar a empatar-ho. Busquets i un triple de Brodziansky van estirar de nou la renda verd-i-negra per a deixar-ho en 20-25 en arribar al final del primer quart.

Van Rossom va trobar a Rivero per a obrir el segon acte en la pintura i Labeyrie va córrer el camp per a traure un acrobàtic 2+1 però la Penya continuava trobant l’anella en cada viatge amb els seus interiors per a mantindre's per damunt. L'equip taronja va millorar en les seues següents accions defensives però no aconseguia anotar fins a un tir lliure de Hermannsson i una safata en transició de Xabi López-Arostegui que portaven a Duran a parar el partit amb 28-29 a cinc minuts per al descans. Willis i Parra acabaven amb la sequera anotadora de la Penya després de sengles rebots ofensius i malgrat els punts de Puerto des del tir lliure, Ribas mantenia estable en cinc punts la renda verd-i-negra. Els triples oberts del quadre taronja no entraven però López-Arostegui aconseguia escórrer-se al cércol per a la safata abans d'una tècnica per protestar a Hermannsson i una cistella de Birgander que manaven el partit al descans amb 32-39.

Parra va posar un màxim desavantatge de nou punts per a obrir la segona meitat abans de dos tirs lliures de Labeyrie i una cistella de Hermannsson en un inici de quart en el qual els dos equips tenien problemes per a anotar. Una cistella de Prepelic després de recuperació i un triple de Dubljevic ho baixaven fins al 41-45 abans d'un encert des de la mitjana distància de Vives al qual va replicar Prepelic amb un 2+1. Ribas va tornar a estirar a set l'avantatge visitant abans de dos triples seguits de Puerto per a tornar a posar a un a l'equip taronja, que no va encertar a donar-li la volta al marcador abans que Willis es deixara un des del tir lliure. Primer ho va empatar Van Rossom amb una safata i ho va mantindre equilibrat Dubljevic des del tir lliure però una canastra de Vives el deixava en 54-56 amb deu minuts per jugar.

Pradilla i Willis van intercanviar cistelles en un inici de molts nervis en els dos equips en el qual un triple del mateix Willis va posar el 56-61 portant a Peñarroya a parar el partit a 6:44 del final. Després de l'aturada, Prepelic va ficar el triple a la tercera i els àrbitres van xiular tècnica a la banqueta per protestar que no es parara el joc amb Dubljevic en el terra, com sí havien fet en una acció en el tercer quart amb Tomic. El propi pivot croat posava el 59-66 a quatre minuts per a acabar però Hermannsson va aconseguir anotar en una acció individual i tot i el mat de Willis, l'islandés va ficar un triple i després de la defensa, Xabi López-Arostegui un altre per a posar a un al quadre taronja. Un ganxo de Willis era el 67-70 amb 1:32 per jugar però Dubljevic no es va deixar res des del tir lliure en les seues dues visites al tir lliure per a posar per damunt al quadre taronja. Una falta en atac de Brodziansky li va donar una pilota a Valencia Basket que Hermannsson va dormir i encara que el seu tir no va entrar, Labeyrie va assegurar el rebot i la pilota va circular ràpid perquè el temps s'escorreguera amb el resultat final de 71-70.