6 jugadores taronja afronten la classificació per a l'Eurobasket 2023

08/11/2021

La LF Endesa i l'Eurocup Women es detenen de manera momentània per la celebració de la primera finestra FIBA de seleccions d'aquesta temporada. Aquesta setmana s'inicia el camí cap a l'Eurobasket de 2023 amb la primera finestra de les tres que es disputaran. Les nacionals Queralt Casas, Leticia Romero, Laura Gil, Raquel Carrera i Ángela Salvadores i l'alemanya Marie Gülich ja es troben amb les seues seleccions per a preparar els dos partits.

 

Espanya, al comandament del nou seleccionador Miguel Méndez, jugarà el seu primer partit el dijous 11 de novembre contra Hongria en Szekszard. L'últim duel d'aquesta finestra es disputarà el diumenge 14 contra la selecció de Romania a Almeria. Tots dos partits tindran lloc a les 18.00 hores i es veuran en directe per Teledeporte. De les 5 jugadores espanyoles en la llista, Salvadores ho fa en condició de convidada, per la qual cosa ajudarà el combinat nacional a preparar els partits.

 

Per part seua, l'Alemanya de Gülich disputarà el primer enfrontament el dijous 11 de novembre a les 19.30 hores davant Macedònia del Nord a la ciutat germànica de Halle. El diumenge 14 es mesurarà a Bèlgica a les 16:00h en Kortrijk. Tots dos duels podran veure's en directe a través del canal Youtube de FIBA.

 

Aquesta és la primera finestra de classificació per a l'Eurobasket de 2023. Espanya està en el Grup C al costat de Romania, Hongria i Islàndia. Alemanya està en el Grup A amb Bèlgica, Bòsnia i Hercegovina i Macedònia del Nord. De tots els equips participants en les finestres es classificaran 14 per a l'Europeu: els 10 guanyadors de cada grup i els 4 millors segons. Les altres dues finestres se celebraran del 24 al 27 de novembre de 2022 i del 24 al 27 de febrer de 2023.

 

La resta de la plantilla de Valencia Basket està gaudint d'uns dies de descans des de dissabte passat, ara que el calendari ha donat una xicoteta treva. Des de la celebració de la Supercopa LF Endesa al setembre l'equip de Rubén Burgos ha portat un ritme frenètic tant en nombre de partits com en exigència i importància d'aquests. Aquest dijous Valencia Basket tornarà al treball sense les internacionals amb la mirada posada en la setmana vinent amb doble jornada.


TAGS: