Un jove Valencia Basket assalta el Palau Blaugrana (79-87)

14/11/2021

València Basket va aconseguir una victòria de molt de mèrit en la pista de l'actual líder, l'FC Barcelona, en un duel duríssim en el qual només va poder comptar amb 7 jugadors del primer equip. La gran defensa i l'actuació coral en atac van permetre la sisena victòria en la Lliga Endesa en el que va de temporada.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple i un encert des de la mitjana distància de l'ala-pivot aragonés van obrir el marcador en el Palau Blaugrana i un tir lliure de López-Arostegui va replicar als dos de Sanli. Set punts seguits de Mirotic van posar per damunt al quadre local, que castigava les pèrdues per a anotar i posar el 9-6 al pas pel minut 4. Un triple de Van Rossom va tornar a empatar i un altre llunyà de López-Arostegui col·locava de nou per damunt al quadre taronja abans de l'entrada de la rotació en arribar a la meitat del primer quart. Puerto es va escórrer per línia de fons per a la safata que posava el 9-14 abans d'un nou triple de Mirotic al qual van replicar Prepelic i Rivero des del tir lliure. Un triple de Kuric i un mat de Davies empataven el partit a 17 i Jokubaitis en una acció individual posava per damunt al quadre blaugrana. Després dels tirs lliures de Rivero, Rafa Vila va fer el seu debut en professionals amb la camiseta taronja i els llançaments des de la personal de Davies ho deixaven en 21-19 al final del primer quart.

Rivero per dues vegades a passada de Dubljevic canviava el sentit del marcador i portava a Jasikevicius a usar el temps mort. Després de l'aturada, un 2+0 de Davies ho equilibrava de nou però López-Arostegui es va fabricar el corredor a l’anella per a anotar i el cubà es va traure del barret una cistella en la pintura per a mantindre per damunt al quadre taronja. Amb la segona falta manant al banc a Rivero, de nou López-Arostegui atacava l’anella en carrera per a traure la falta de tirs lliures. Mirotic des de la línia de personal posava el 27-28 en arribar a la meitat del segon quart. Un palmeig d'Oriola va posar per davant al quadre català i es va xiular tècnica a l'entrenador taronja per protestar, però el tir lliure no va entrar i López-Arostegui va anotar després de rebot ofensiu en un partit que canviava de comandament amb cada cistella. Bressan encadenava tres punts per a posar de nou damunt al quadre taronja amb un quintet molt jove en pista però el Barça des del tir lliure, incloent el d'una tècnica a la banqueta per protestar, es tornava a posar per davant. Una cistella després de rebot ofensiu de Puerto enmig de la pluja de tirs lliures de l'equip local el deixava en 38-35 en arribar al descans

La segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Dubljevic però dues accions individuals de Laprovittola incrementaven la renda local abans d'un ganxo del propi Dubljevic. Un 2+1 de Mirotic va ser respost per un triple de Puerto però Laprovittola també va encertar des de lluny. Un ganxo de Pradilla i un 2+1 de Dubljevic mantenien pegat a un punt al quadre taronja abans de dos triples seguits de Calathes i Sanli per al 54-47 en arribar a la meitat del tercer quart que van portar a Peñarroya a parar el partit. Prepelic i López-Arostegui es van fabricar la cistella tot i el contacte per a retallar i un 2+1 de l'aler basc després de recuperació mantenia obert el parcial per a tornar a empatar el partit. Un triple de Prepelic posava per damunt al quadre taronja i Davies tallava el parcial en 0-10 per al 56-57 abans d'un nou triple, en este cas obra de Puerto. Calathes també va anotar des de darrere de la línia de tres punts i un tir lliure de Jokubaitis ho empatava de nou. Un triple de Kuric i un altre de Van Rossom ho deixaven amb empat a 63 amb deu minuts per jugar.

L'equip taronja va tancar la seua anella en les primeres accions de l'últim acte, la qual cosa unida a una cistella i un tir lliure de López-Arostegui i un mat de Rivero donaven una xicoteta renda al quadre taronja abans que un mat de Davies trencara la defensa valenciana. Rivero va convertir baix l’anella per a atacar la zona blaugrana i dos triples seguits de Dubljevic estiraven l'avantatge un poc més, per a posar-la per primera vegada per damunt de la desena a sis minuts per al final. Rivero va convertir un des del tir lliure per a ampliar el parcial taronja però un triple de Laprovittola col·locava el 68-77 ficats ja en els últims cinc minuts. Rivero va anotar a passada de López-Arostegui i Mirotic va fer el propi des del tir lliure, el mateix que van fer Prepelic i Davies en les accions següents. Rivero va anotar en la pintura a passada de Prepelic i Calathes es va escórrer fins al cércol per a la safata i a la tercera, Mirotic va anotar el triple per a posar el 77-83 amb menys de dos minuts per jugar. Després d'una fallada de cada costat, el triple de Kuric no va entrar i va haver-hi personal sobre Dubljevic, que no va perdonar des de la línia de personal. Kuric va anotar ràpid i la falta sobre Prepelic li va donar dos tirs a l'eslové que no va perdonar perquè el temps s'acabara sense que es moguera el 79-87 final.