La Fonteta espenta per a la quarta victòria seguida, arriba la tercera a Europa (98-95)

17/11/2021

València Basket s'imposa a un corretjós Micidelice Bourg en Bresse en un partit amb alta anotació en el qual va haver de sobreposar-se a les envestides del rival, que va arribar a liderar el partit poc després del final. L'aparició final de Sam Van Rossom i Jasiel Rivero, van deixar el tercer triomf en la 7DAYS Eurocup per a València Basket.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple del capità va obrir el marcador i Pradilla a anella passada i López-Arostegui amb un mat després de recuperació van portar un parcial d'eixida de 7-0 que va tallar Chassang en la pintura. El joc entre pivots va continuar funcionant per a produir punts de Dubljevic i Pradilla per a replicar al triple de Julien, la qual cosa unit al segon triple del capità taronja col·locava el 14-5 en arribar a la meitat del primer quart. Harris i Julien van respondre des de darrere de la línia, però Dubljevic amb un ganxo i un mat de Pradilla mantenien estable la renda taronja. Sulaimon en una acció individual va posar el 18-13 al pas pel minut 7 però Hermannsson va trobar a Rivero per al mat i Labeyrie va convertir després de rebot ofensiu per a tornar a estirar l'avantatge local, la qual cosa va portar a Legname a parar el partit. Els americans del combinat francés van aparéixer en atac però Prepelic en acció individual ho deixava en 24-17 al final del primer quart.

Prepelic va respondre al triple de Dalton i López-Arostegui amb un altre triple a la cistella de Sulaimon però un triple de Benitez col·locava el 30-25 a huit minuts per al descans. Un 3+1 de Labeyrie i una cistella després de rebot ofensiu de Rivero van trobar la resposta dels punts de Williams i un encert en la pintura de Chassang va portar a Peñarroya a parar el partit amb 36-31 en arribar al minut 14. Pradilla i Xabi des del tir lliure la van tornar a estirar i un triple de López-Arostegui va allargar el parcial i va posar l'avantatge per primera vegada per damunt de la desena, la qual cosa va portar a Legname a parar el partit amb 43-31. Un mat de Sulaimon va tallar el parcial taronja en 7-0 i encara que López-Arostegui va clavar el triple, dues cistelles seguides del quadre francés van portar a Peñarroya a gastar el temps mort amb 46-37 a dos minuts del descans. Un triple de Sulaimon va baixar la renda taronja a sis i malgrat els tirs lliures de Prepelic, un 2+1 d'Harris ho apretava encara més. Hermannson des del tir lliure ho deixava en 50-43 en arribar al descans.

La segona meitat va començar amb cinc punts seguits de Harris al qual van respondre Pradilla amb un ganxo i Puerto amb dos tirs lliures però un nou triple, obra de Julien, va posar el 54-51 abans d'un ganxo de Dubljevic. Sulaimon i un 2+0 de Williams van posar a un al quadre francés i malgrat els tirs lliures de Pradilla, un triple d'Harris empatava el partit a 58 en arribar al minut 24. Dubljevic en el tir lliure i Pradilla a taula baix l’anella trobaven la resposta del triple de Sulaimon per a mantindre el partit equilibrat i tot i el 2+0 de Pradilla, un triple de Julien va posar al quadre francés per damunt per primera vegada en el partit (63-64 min.28). Rivero en la pintura i des del tir lliure no aconseguia restituir l'avantatge pels punts de Sulaimon i malgrat un triple i un tir lliure de Prepelic, un palmeig de Dalton el deixava en 70-71 amb deu minuts per jugar.

Rivero des del tir lliure i un ganxo de Labeyrie no aconseguien donar-li la volta pels encerts de Benitez i Julien i dos tirs lliures de Prepelic es van ajuntar amb un triple de Van Rossom i un 2+1 de Rivero que van donar un poc d'aire al quadre taronja. Sulaimon va tallar des de la mitjana distància el parcial en 8-0 però Prepelic va trobar el camí a l’anella pel carril central, encara que una cistella de Harris posava el 84-79 en arribar a la meitat de l'últim acte. Un triple de Xabi va trobar la rèplica d'un 2+0 de Sulaimon per a mantindre el partit apretat i una antiesportiva en atac xiulada a Dubljevic només va deixar els dos tirs lliures de Williams. López-Arostegui va anotar en acció individual però Harris des de la línia de personal col·locava el 89-85 a tres i mig del final. Rivero es feia gran en la pintura per a anotar i encara que Williams li contestava en l'altre costat, el Papi continuava sent efectiu en la pintura per a anotar en cada viatge. Un triple de Sulaimon i una cistella de Williams posaven a un als francesos amb el 93-92 abans d'un triple de Van Rossom i dos tirs lliures d'Harris. Valencia Basket va aconseguir la segona opció en atac però el triple de Prepelic no va entrar i Harris es va deixar el segon tir lliure, Valencia Basket va assegurar el rebot i la falta ràpida sobre Van Rossom li va donar dos llançaments al belga que no va perdonar. L'últim tir d'Harris no va entrar i la victòria es va quedar a la Fonteta per 98-95.