Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui, convocats per la Selecció Espanyola

19/11/2021

Els jugadors del Valencia Basket Xabi López-Arostegui i Jaime Pradilla han sigut inclosos pel seleccionador nacional Sergio Scariolo en la llista de 16 jugadors convocats per a representar a Espanya en els partits de la primera ‘finestra’ de classificació per a la Copa del Món 2023. L'aler basc tornarà a la convocatòria després d'haver participat este estiu amb l'equip nacional en els Jocs Olímpics de Tòquio mentre que l'ala-pivot aragonés ha sigut cridat per primera vegada per la selecció absoluta després d'haver sigut internacional en totes les categories inferiors i guanyar dues medalles d'or en categories de formació amb Espanya.

 

L'equip nacional obrirà la seua participació en esta primera fase mesurant-se a Macedònia del Nord a Skopje el divendres dia 26 de novembre a les 19:30 hores i posteriorment tornarà al nostre país per a enfrontar-se a Geòrgia a Jaén el dilluns 29 de novembre a les 20:30 hores.

 

La convocatòria completa de l'equip nacional per a estos dos partits la formen Víctor Arteaga, Jonathan Barreiro, Darío Brizuela, Quino Colom, Alberto Díaz, Dani Díez, Jaime Fernández, Fran Guerra, Xabi López-Arostegui, Joel Parra, Oriol Paulí, Dani Pérez, Jaime Pradilla, Miquel Salvó, Joan Sastre i Yankuba Sima.

 

Pradilla, convocat per la seua convocatoria

L’aler Xabi López-Arostegui és un habitual de les convocatòries de l'equip nacional des que es va estrenar en les finestres de classificació per a la Copa del Món de 2019, va entrar en l'equip definitiu que va disputar els Jocs Olímpics de Tòquio (encara que només va poder disputar una trobada per lesió) i ja acumula 16 internacionalitats amb la Selecció.

 

Esta convocatòria és la primera per a l'ala-pivot Jaime Pradilla, que podria estrenar-se en estos partits com a internacional absolut després d'haver-ho sigut en totes les categories inferiors d'Espanya des dels 15 anys. En eixe període de formació es va penjar dues medalles d'or amb el combinat nacional en l'Eurobasket U16 de 2016 i en l'Eurobasket U18 de 2019.

 

Després de conéixer la seua convocatòria per a estos dos compromisos internacionals, l'interior aragonés es mostrava “molt content, la veritat que molt il·lusionat. Em va fer molta il·lusió rebre la cridada. Amb moltes ganes d'anar i amb moltes ganes de començar a treballar amb ells”.

 

Després de passar per totes les categories inferiors de la Selecció, a Pradilla li arriba ara la cridada de l'equip absolut. Una cosa que Pradilla considera “una continuïtat al meu treball i al treball que hem realitzat tant a Saragossa quan era xicotet en el planter com amb l'oportunitat que em va donar l'any passat el Valencia Basket a vindre i treballar amb ells”.

 

L'ala-pivot taronja espera que esta cridada puga tindre continuïtat: “És una convocatòria que em pot servir per al futur. A l'estiu sí vull anar i si Sergio vol comptar amb mi, és un bon escenari per a demostrar que estic preparat”


TAGS: