La cinquena seguida arriba amb bojeria abans de l'aturada davant Surne Bilbao Basket (100-84)

20/11/2021

València Basket va encadenar el seu cinqué triomf consecutiu després d'imposar-se al Surne Bilbao Basket per 100-84 en un partit en el qual l’equip taronja es va refer d'una mala posada en escena defensiva davant un rival que va començar enxufant tot i va remuntar un desavantatge que va arribar a ser de fins a 21 punts amb un sòlid tercer quart. Tres triples seguits de Prepelic li van donar la volta al marcador i després els homes de Peñarroya no van baixar el pistó defensiu per a certificar una valuosa victòria que col·loca el 7-4 en Liga Endesa en arribar a l'aturada per les finestres de novembre. Pradilla, amb 21 punts, va ser el màxim anotador en un partit en el qual el capità Bojan Dubljevic va haver d'abandonar el parquet lesionat després de fer 16 punts, 10 rebots i 5 assistències per a 31 de valoració.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple de Puerto va replicar als dos encerts inicials dels bilbaïns i una bona circulació va acabar amb una cistella de Pradilla. Un ganxo de Dubljevic i dos tirs lliures de Prepelic mantenien el partit igualat tot i al bon inici anotador de Hakanson i un triple de Pradilla va retornar el de Masiulis però el suec, un triple de Luz i un 2+1 de Bigote col·locaven el 12-19 en arribar a la meitat del primer quart. Després del temps mort de Peñarroya, un triple de Prepelic i una cistella en la pintura de Pradilla van retallar abans d'un nou triple de Hakanson. Van Rossom va trobar a Pradilla per a la cistella en elevació però un 2+1 de Delgado i la primera cistella de Inglis posaven el 19-27 al pas pel minut 8. L'equip bilbaí trobava l’anella en cada possessió malgrat una jugada de quatre punts entre Labeyrie i Rivero, dos encerts seguits de Rigo i Rouselle mantenien a dalt a un rival que en els primers deu minuts només va fallar dos tirs de camp. Un triple de Hermannsson ho deixava en 30-36 en acabar el primer quart.

Un triple de Reyes i una cistella de Inglis van posar per primera vegada el desavantatge per damunt de la desena i un nou triple de Reyes i un mat de Luz posaven el 30-46 a set minuts del descans. Després del temps mort local, l'equip taronja va millorar en defensa Prepelic va tallar el parcial amb una acció individual i una bona circulació de pilota va acabar amb un mat de Pradilla però una cistella de Rouselle i cinc punts seguits de Delgado posaven un nou màxim desavantatge amb el 34-53. Pradilla era l'únic taronja que trobava l’anella mentre que l'equip bilbaí continuava anotant amb confiança per a posar-se fins a 21 punts a dalt abans d'un 2+1 de Dubljevic i un palmeig de Pradilla per a deixar-ho en 41-57 en arribar al descans.

Dubljevic va retornar la cistella inicial de Delgado per a començar la segona meitat i Pradilla va anotar en la pintura tot i el contacte. La defensa taronja va recuperar un parell de pilotes, el capità va convertir després de rebot ofensiu i un triple de Prepelic va baixar el desavantatge de la desena i va portar a Mumbrú a parar el partit quan no s'havien consumit ni tres minuts de la segona meitat. Un triple de Bigote va tallar el parcial en 9-0 i encara que Dubljevic ho va retornar, cinc punts seguits de Delgado i el propi Bigote van estirar la renda visitant de nou fins al 53-67 en arribar a la meitat del tercer quart. Pradilla continuava aguantant els contactes per a anotar per dues vegades, la segona amb un addicional fallat que Dubljevic va convertir en un tir lliure convertit. Una tècnica a Hermannsson només va portar un tir lliure en contra i Dubi esta vegada no es va deixar res des de la línia de personal però un triple de Bigote posava el 60-71 al pas pel minut 27. Un triple de Van Rossom després de recuperació i un altre després d'una bona defensa de Puerto continuaven retallant abans d'un palmeig de Withey per al 67-73. Però Puerto va repetir amb el triple i Van Rossom no va perdonar des de la línia de personal per a deixar-ho en 72-73 amb un quart per jugar.

Un triple de Prepelic per a començar l'últim acte li va donar la volta al marcador i després d'una bona defensa, l'eslové va repetir encertant des de darrere de la línia abans que un triple de Hakanson tallara el parcial en 18-2. Però Prepelic veia l’anella com una piscina i va encadenar el seu tercer triple al que es va unir Van Rossom fabricant-se una cistella amb addicional. Cinc punts seguits de Bigote posaven el 84-81 per a un Surne Bilbao Basket que es negava a soltar-se del partit amb sis minuts per disputar però Dubljevic va trobar a Hermannsson per a la safata de l'islandés i després el propi Hermannsson habilitava a Labeyrie per a la cistella en la pintura. L'equip taronja no va aconseguir anotar en les següents accions però va tancar la seua anella perquè els segons continuaren caient abans d'una cistella de López-Arostegui i dos triples de Van Rossom i el mateix Xabi per a disparar l'avantatge, que finalment amb una safata de Ferrando es va quedar en 100-84.